Britannia lastet og klar til å seile

Alle dokumenter inkludert tolldeklarasjon er nå på plass . Avreise fra Arkhangelsk er berammet 23.00 i kveld. 

Publisert Sist oppdatert

«Britannia» ligger nå i Port Economica som er den kommersielle havnen i Arkhangelsk der tollerne er i full gang med utklarering av båten.  Hovedmasten på plass, og de andre riggdelene ligger surret på dekk. Lettbåten og jolla er surret, og lettbåten er også brukt til å stue en del utstyr i. For øvrig virker nå alt nødvendig utstyr, generator, hovedmotor, navigasjonsinstrumentene og VHF.

Skipperen Esben Glad var igår på en snarvisitt til Norge for å forlenge sitt russiske visum, som på grunn av alle forsinkelsene nå var utløpt, uten mulighet til å fornyes på stedet. Forhåpentligvis er «Britannia» seilklar når har er tilbake i Arkhangelsk i ettermiddag.

Den eneste som stadig forsøker å stikke kjepper i hjulene for «Britannia«s avgang er nå Solombalaverftets advokat som hardnakket hevder dens identitet til å være «Tsar Peter» av Moskva og som med flaske registreringspapirer forsøker å stoppe tollerne. Sannsynligvis vil dette bare styrke poåtalemyndighetene i den pågående straffesaken der politiet nå har nøstet seg helt til topps, til oligarken Andreiy Dubinsky som Sigurd Coates skal konfrontere i vidneavhør i Moskva senere i sommer.