Advarer mot produkt i Seilas

En leser kjøpte en sirene som varsler om barna faller i vannet. Et farlig produkt mener kjøperen. Advarsel har ført til at produsenten har trukket tilbake produktet.

Publisert Sist oppdatert

Kjetil Dent Tranberg fra Bergen leste on S’iren, en alarm man fester til barnets vest, som gir fra seg varsellyd om barnet skulle fallet i vannet. Leseren fant produktet interessant og kjøpte det, men valgte å testet det, før han brukte det på sine barn.

Ble skremt

om den nysgjerrige ingeniør jeg er, valgte jeg å teste produktet i en skål med vann før bruk.

Testen ble utført ved at jeg slapp sirenen (uten holder) i ett kar med vann fra 30cm høyde, og resultatet skremte meg.

Som naturlig er, dukkes sirenen under vann før den raskt stiger til overflaten og begynner å ule.

Dessverre viser det seg at sirenen har det som etter min mening best kan beskrives som en alvorlig konstruksjonsfeil, ettersom vann ikke dreneres ut av sirenen på toppen av enheten.

Svak sirene

 Konsekvensen er at sirenen så vidt blir hørbar under det som må beskrives som vanlige driftsforhold.

Rister en derimot vannet ut av sirenen og senker enheten forsiktig ned i vann slik at sirene holdes tørr, gir enheten godt med lyd i fra seg.   

    Tatt i betraktning at barn sjelden faller rolig og forsiktig på sjøen, er sannsynligheten for at sirenene blir hørbar når det virkelig er bruk for den svært liten.

Anbefaler butikk å stoppe salget

Jeg vil på det sterkeste anmode Barnas Hus som selgre produktet om å ta opp problemstillingen med importøren, samt vurdere å fjerne produktet fra deres butikker inntil produsenten kan dokumentere at de har klart å komme opp med en bedre løsning.

Forøvrig vil jeg takke Barnas Hus avd. Åsane for meget god service i forbindelse med min produktdemonstrasjon og påfølgende ønske om heving av kjøpet i butikken deres i dag.

Tar det alvorlig

Roel Jansen hos Kids Nautique som har utviklet produktet tar advarslen meget alvorlig. Så alvorlig at han trekker produktet fra markedet, og vil forbedre modellen før den settes i salg igjen. Seilas’ leserens varslig får derfor stor konsekvens for firmaet som har patent på alarmen.

Roel Jansen regner med å ha en ny model klar for neste sessong.