Dehler Rotcapchen
Michael Schmidt har overtatt Dehler.

Dehler med kun små båter

Etter at Hanse overtok Dehler vil fokuset være på båter under 40 fot.

Publisert Sist oppdatert

Dehler blir nå en del av Hanse Yachts som også innbefatter Hanse, Moody og Fjord. I motsetning til de andre merkene vil Dehler ikke bli produsert i Greifswald i det tidligere Øst Tyskland, men vil fortsatt bli produsert i Dehlers tidligere fabrikk i Freienohl.

Små båter

I en pressemelding forteller Hanse at fokuset på Dehlers fremtidige linje vil være seilbåter fra 18 til 34-fot. Det betyr at den nye populære 34-foteren vil fortsatt være tilgengelig. Også Dehler 39 vil bli produsert. 44 og 60-foteren i den nye linjen vil ikke være med i fremtidplanene til de nye eierne. Dehler 44 ble årets båt i 2007.

Ny sjef

Ralf Tapken vil bli sjef for nye Dehler. Han kommer fra X-Yachts hvor han har vært distribusjonsjef. Han har også jobbet for Simrad i Tyskland.

Optimistisk norsk forhandler

Trine Lunde har solgt Dehler i en årrekke i Norge og håper på et spennende samarbeide med Hanse, både i Tyskland og her hjemme i Norge.

    – Dehler Yachts Norwasy AS vil bestå som før, separat fra Hanse som også forhandler Fjord og Moody, men vi regner med på sikt å få et bra samarbeide med dem.  Dehler tar nå opp igjen produksjonen av sin lille tøffe 18-foter “Rot-capchen”, som vi gleder oss til å presenterte på markedet som den tøffeste og smarteste lille “hyttebåt”. Båten er trailbar, har senkekjøl, bauspyd, gennaker og romslig soveplass til 2 voksne under dekk med mange smarte løsninger som Dehler er kjent for. Ellers vil det også bli endel forandringer på dekkslayout på de nåværende modellene, og flere spennende nyheter kommer også etter hvert, forteller Trine Lunde til Seilas.