Sammenleggbar bøtte
Rescuesling vil være bra å ha om noen faller over bord.
Capt. Trolly's skal gjøre det tett under dekk.
Denne fenderen gjør det enklere for barn å komme om bord.

Smart utstyr for ferien

En runde i båtbutikker kan redde ferien. Vi fant noen smarte produkter.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Taupose for cockpiten.

Den gamle Twostaren begynner å bli klar for ferieseilas. Nå gjenstår kun å få montert nye dynamo og installert lithium-forbruksbatterier som skal testes. Skulle nesten tro vi skulle på langtur. For noen uker siden fikk vi montert Kebony i cockpiten som gjør det trivligere om bord. Det er bedre å sitte, og cockpitbenkene tørker mye fortere etter litt sprut eller regnskyld. Les om monteringen her.

Smart fenderstige

Med små barn om bord er det ikke alle som kommer om bord like lett. På Maritim på Slependen kjøpte vi denne fenderen med trinn. Den blir bra og ha når vi ikke ligger med hekken inn. Koster 361 kroner

Tetter båten

Gamle båter er full av lekkasje. Capt. Trolley’s fra Seatronic i Moss. Flasken inneholder en tyntflytende veske som renner inn i sprekker som vannet kommer inn i. Vi håper på en tørr båt i sommer. Flasken koster 60 kroner.

MOB utstyr

På SeaSea kjøpte vi rescuesling fra Baltic. Om noen skulle falle over bord, kaster du enden over bord, og kjører en sirkel rundt den som ligger i sjøen. Vedkommende vil da få tak i linen. I enden av den er det et belte som gjør at man kan heise vedkommende om bord. Produktet koster 800 kroner.

Sammenleggbar bøtte

En mangel på Twostar 36 er stueplass. Da er det kjekt med en bøtte som er sammenleggbar. 75 kroner på Maritime.

Pose for skjøter

En fallpose vil gjøre det hyggeligere i cockpiten. Den festes med borrelås. Typen vi kjøpte koster 500 kroner hos Maritime.

Test av Garmin

Om bord vil vi også ha Garmins nye GPSmap 620. Den er knøtt liten, men har 5 tommers skjerm. Den minner mer om bilnavigasjon enn båtnavigasjon. Heldigvis har den innebygget batteri. Det gjør at du kan ta den med deg å bruke hvor som helst. Med i pakken følger en holder som skal monters fast i båten og kobles fast til det elektriske anlegget. Denne holderen passer best på en motorbåt. Det følger også en 230 volts lader. Dessverre følger det ikke med en 12 volts lader for sigarettenner, men det fikk jeg kjøpt for noen få kroner hos Biltema.

Du kan lese mer om den lille plotteren her

Har du tips om smarte produkter for ferien, så tips oss her, eller bruk kommentarfeltet under artikklen.

.

Twostar 36 klar for someren.