Søk i arkivet

Hi-tech entype fra Argentina

Peer Moberg følger med på hva som skjer på regattabåtfronten. Nå tipser han Seilas-leserne om en ny spennende 40 foter fra Argentina.

S40 er en moderne entypebåt tegnet av Javier Soto Acebal Naval Architects. Den utmerker seg ved høy båtfart til en hyggelig pris. USD 270.000 (NOK 1.750.000) plus seil og instrumenter, MVA og transport er ikke verst for en regattaklar 40 foter. Strenge klasseregler skal sikre eierne identiske båter.

Verftet Mboats i Argentina garanterer like, raske og letthåndterlige båter til fast pris.
 
Båtens LOA er 12.3 m pluss et baugspryd på 1.4 m. Bredden er 3.74 meter inkludert vinger og vekten er bare 4.2 tonn. Båtene har stort seilareal med squaretop, karbonrigg og PBO i stående rigg. Seilgarderoben er begrenset til ett storseil, tre fokker og to asymmetriske spinnakere samt Code0. Mannskapsvekt maks 760 kg.

Det er knyttet store forventninger til denne båten i Sør Amerika, Chile, Uruguay, Brasil og Argentina, med flere båter allerede levert til Brasil der fire båter skal delta i Ilhabela Sailing Week spm starter 5. juli
 
Ordrebøkene er fulle til ut i september da byggenummer 5 og 6 skal leveres. Deretter kan det leveres en båt i måneden.

Ler mer om verftet her
Les mer om båten her
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen