Søk i arkivet

Hellanor satser på båtbatterier

Hellanor ønsker å bli ledende i Norge innen marinebatterier. For å nå den målsetningen er sortimenett utvidet betydelig.

Hellanor er  eneimportør av Varta og Optima sitt sortiment av start- og fritidsbatterier i Norge. Mange bruker tradisjonelle bilbatterier til båtbruk, det holder rett og slett ikke. Se på redningstjenestens statistikk.

Vi ser at flere båter med mer elektronikk, større motorer etc, gjør at kravet til riktige batterier øker. For de fleste av oss blir ferieukene i båten viktigere og viktigere. Ingen ting kan gi en så dårlig start på ferien, som å prøve å starte en ferielastet båt, for så å oppdage at batteriet er ødelagt.

Hellanor ønsker å bli ledende i Norge innen marinebatterier. Blant nyhetene er:

Deka Marin Master: Dette er amerikanske konvensionelle bly batterier i e(n) høyere kvalitet og prissikt enn tilsvarende batteri på markedet i dag. Laget for lenger levetid og røff behandling, i tillegg har de ekstra tilkoblings pol for elektronikk.
Lagerføres i 75Ah og 105Ah.

Haze Monoblock AGM: Agm batterier hvor syren er bundet opp i en glass vatt (separator). Dette gjør batteriene vedlikeholdfrie og tippsikre. Batteriene gir langt mer start kapasitet, samtidig som de tåler sykling(forbruk) betydelig bedre enn åpne syrebatterier, dette vil igjen gi lenger levetid, (ikke syresøl, samt full eksplosjonssikkerhet)
Lagerføres i 100Ah, 120Ah, 200Ah.

Haze Marine Gel: Gel batterier har noe av de samme egenskapene som AGM, her er syren bundet opp i en gele konsistens. Gel batterier er sannynligvis det beste forbruksbatteriet du kan sette i en båt. Batteriets levetid vil mange tilfeller 6- dobles, og derfor raskt forsvare den litt høyere prisen i forhold til syre batterier.
Lagerføres i 80Ah, 104Ah, 160Ah, 245Ah.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen