Landmark 43 under drømmeforhold
Oppunder 8 knop på kryss
Jevnt 11 knop på flatt vann

Landmark 43 under drømmeforhold

Med nesten 8 knop på kryss og 11 på lens over flatt vann imponerte Landmark 43 under Elvstrømsamlingen i Son i helgen. Se film og bilder.

Publisert Sist oppdatert

Seilas´ Axel Nissen-Lie og Mikkel Thommessen prøveseilte i helgen Dag Skarsgårds nye Landmark 43, i frisk vind opptil 30 knop, under Elvstrøm Sails treningshgelg ved Son- Båten hadde ikke tidligere vært seilt under lignende vindforhold og det var derfor gledelig for skpper og eier Skarsgård, og ikke minst for initiativtaker til den nye klassen, Claus Landmark, å få bekreftet at båten fungerte som den skulle.

Landmark som har benyttet diverse forsinkelser i beyggeprosessen til å luke bort småfeil kunne glede seg over en båt som fungerte perfekt, og som viste at når det gjaldt fart å høyde, skal det bli vanskelig for andre båter av samme størrelse å tukte Landmark 43 i sommerens regattaer.

Skipperen valgte å ikke risikere båt og utstyr i tette situasjoner i startsekvensene, men isteden konsentrere seg om å trene båthåndtering og teste fart mot en King 40 fra samme designer, Frersbåten Swan 42 Club, og Briand-konstruerte First 45. Man kan umiddelbart si at båten viste rå kraft, den hevdet seg bra, og særlig på høyden så ut til å ha et overtak på konkurrentene. Med en fart på nær 8 knop på kryss og jevnt 11 knop på flatt vann kan man trygt si at Landmark 43 imponerte.