Det er Hanse som produserer Fjord.
Moody er en av de tre merkene som selges gjennom Fjord.
Hanse vil selges fra Leangbukta i Asker
Fredrik Larsen vil ta hånd om Hanse på Østlandet.

Hanse tar kontroll i Norge

Tøffe tider gjør at tyske Hanse tar direkte kontroll med salg av Hanse, Moody og Fjord  i Norge og Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Hanse på vei til sin nye havn i Leangbukta.

Fjord AS blir nå moderselskap for import av Hanse, Moody og Fjord i hele Skandinavia.  Redaksjonen i Seilas og Båtliv har de siste dagene observert aktivitet med flytting av Hansebåter til Leangbukta. Nå tar tyskerne mer direkte kontroll over salgsapparatet for sine båter, som består av Hanse, Moody og Fjord. Ved å samle all aktivitet i Leangbukta i Asker vil man kutte kostnader og skape en mer effektiv organisasjon, får Seilas opplyst i en pressemelding fra Hanse Yachts.

Sverige

– På grunn av de tøffe tidene har vi i felleskap med Hanse Yachts laget en ny modell hvor Hanse Yachts står som eier av importselskapene i store deler av verden.  Det første stedet dette skjer er i Skandinavia.   En tilsvarende prosess er på gang i Sverige. Jeg er positiv til dette, sier Rune Strømquist, som er eier av Nelson Marine.

Daglig leder for den nye konstallasjonen blir Per Witte, eier av Bryggan i Vest AB i Sverige og  styreformann blir Rune Strømquist, eier av Nelson Marine AS. Salgsansvarlig hos det nye importselskapet blir Christian Ytteborg i Fjord A/S, som har lang fartstid i selskapet, og nyansatte Frederik Larsen med ansvar for Moody og Hanse.

– Vi er veldig fornøyde med at vi sammen med produsenten har funnet en løsning som vil styrke vår tilstedeværelse i markedet, og som vil gi eksisterende og nye kunder god service, sier Witte.

Nelson marine til Vestlandet

Nelson Marine AS fortsetter som forhandler av Hanse, Moody og Fjord på Vestlandet. Vi blir å finne på Hundvåg med kontor og utstillingsbrygge som før. Dette vil gi gamle og nye kunder en større og sterkere partner spesielt med tanke på trygghet og langsiktighet på ettermarked og nye og spennende produkter.  Dette er ikke dramatisk, det er mer enn naturlig utvikling, skriver Rune Strømquist til Seilas

Lønnsomhet

Offentlige regnskapsopplysninger viser at Nelson Marine i 2007 hadde 96 millioner kroner i omsetning, og driftsresultatet havnet da på 2,6 millioner kroner. Fjorårets regnskapstall for Nelson Marine er ennå ikke offentliggjort.

Fjord A/S har avvikende regnskapsår og hadde ved utgangen av juli i fjor en omsetning på 36 millioner kroner og et driftsresultat på minus 2,2 millioner kroner, ifølge Bizweb.

Naturlig vekst

Den nye salgsorganisasjonen i Norge vil være styrt av Christian Ytteborg som har lang erfaring med salg av Fjord. Fredrik Larsen er nyansatt i organisasjonen og vil ha ansvaret for Hanse og Moody.