Nyheten erstatter Jeanneay Sun Odyssey 54 DS som var starten på Jeanneaus populære dekkshusserie. Båten ble testet i Seilas 4, 2003.
Mange fot til få kroner

Mange fot til få kroner

Jeanneaus nye flaggskip er en 57 fot lang offshore cruiser. En unik løsning gjør at eieren med noen enkle håndgrep kan bygge om deler av innredningen etter behov.

Publisert Sist oppdatert

- Kombinasjonen av gunstig pris, enorm plass, fleksibel innredning, utmerkete seilegenskaper og høy kvalitet gjør at verftet har skyhøye forventninger til denne modellen. Jeanneau 57 vil koste cirka 4,5 millioner kroner her hjemme, sier Jeanneau-importøren Peter Heitmann. Han mener at også i Norge begynner det å bli et marked for seilbåter som krever at skipperen har sertifikat, mener Heitmann.

Pressemelding fra Heitman Marin

Briand skrog

Den nye modellen vil erstatte 54 DS. Denne båten er det solgt mer enn 400 stykker av.

57-foteren er konstruert av Phillipe Briand Yacht Design. Han har lagt vekt på å lage et harmonisk velseilende, raskt og lett manøvrerbart skrog. Totallengden er på 17,7 meter, vannlinjelengden 15,3 meter og båten er 4,99 meter bred. Vekten er 19,5 tonn.

To alternative kjøler er tilgengelige. Den dype, på 2,5 meter veier 6 100 kilo. Den grunne kjølen, som gir et dypgående på 2,1 meter, har en vekt på 6 500 kilo. Med storseil og genoa på ruller utgjør seilarealet 158 kvadratmeter.

Tre løsninger

Fleksibiliteten gjør at eieren med noen enkle håndgrep kan bygge om forskipet slik at det får tre helt forskjellige innredninger. Det er mulig å lage tre separate kabiner tilknyttet to toaletter, en stor eierlugar eller en litt mindre eierlugar pluss lugar til skipperen i forskipet. Velger man løsningen med den største lugaren forut kan eieren disponere separat toalett og et stort dusjrom.  Vil han eller hun også ha plass til skipperen blir lugaren og toalettfasilitetene litt mindre.

I tillegg kan man velge forskjellige løsninger akter. I utgangspunktet tilbyr verftet enten en eller to lugarer i akterskipet. Velger man to lugarer kan køyene enkelt gjøres om slik at hver lugar enten har to enkle eller en stor dobbelt køye.  I tillegg til salongen hvor det er spisebord med god plass til seks personer får båten en stor, praktisk og velutstyrt bysse, navigatørplass og en liten sittegruppe.

Garroni design

Det er lett å se at Garroni Design nok en gang har hjulpet Jeanneau med eksteriøret. Linjemessig er 57-foteren en spennende kombinasjon av en klassisk seilbåtstil og et moderne formspråk. Designet er bundet opp i behovet for en jollegarasje i hekken, nedfellbar badeplattform og integrert landgang. Verftet har også lagt vekt på at designeren måtte lage luker i skrog og dekk slik at det ble god kontakt mellom sittegruppen i salongen og omgivelsene rundt båten.

Praktisk cockpit

Cockpiten i en seilbåt må være multifunksjonell. Jeanneau tar alltid dette på alvor og prøver å skape en balanse mellom hensynet til enkel og sikker seilhåndtering og behovet for en sosial plass hvor man kan hygge seg utendørs. 57-foteren får en solplass helt akter, doble ratt med vinsjer og tau for seilhåndtering og en stor sosial cockpit med sitteplass til seks personer rundt et fastmontert bord.

Tekniske data

Lengde: 17,70 m

Skroglengde: 17,28 m

Vannlinjelengde: 15,30 m

Bredde: 4,99 m

Vekt, tom: 19 500 kg

Vekt, maks: 25 500 kg

Standard kjølvekt: 6 100 kg

Dypgående, standard kjøl: 2,50 m

Drivstoff: 420 liter

Vanntank: 1 000 liter

Storseil, rulle: 67 m²

Storseil, fullspile: 79 m²

Genoa, rulle: 91 m²

Spinnaker: 220 m²

Mastehøyde, fra vannlinjen: 24,16 m

Motor: Volkswagen Marine TDI 140-4

CE-kategori: A

Konstruksjon / design: Philippe Briand Yacht Design

Garroni Designers

Jeanneau Design

Pris, ink avgifter: Cirka 4,5 millioner kroner

Bavaria med 55-foter

Bavaria kommer også med en ny stor modell. Deres nyhet er tegnet av Bruce Farr og er på 55 fot. Du kan lese mer om nyheen her.