Satellitt for vanlige båtfolk

Satellitt for vanlige båtfolk

Den norske bedriften FleetCom har utviklet en satellittantenne som veier kun 2,9 kilo og vil koste rundt 40.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

–   Antennen heter Fleetcom FB 150 og er en verdensnyhet fra Norge, sier styreleder Ingar Kastum i FleetCom A/S. Sammen med seks tidligere kolleger fra Nera har etablert en en liten høyteknologibedrift på Tranby.

–  FLEETCOM FB150 er det første produktet som virkelig passer til seilbåter og fritidsbåter, både med hensyn til liten størrelse og pris på utstyr og billig ringetid. Her får man internett og telefoni med bredbåndskvalitet på alle fjorder og hav, sier Kastum til Seilas. Han mener antennen kan være aktuell på båter fra rundt 30 fot.

7000 dollar

FLEETCOM FB150  supplerer serien av Inmarsat FleetBroadBand FB250 og FB500, opplyser han. Kastum anslår at prisen på antennen vil ligge et sted mellom 6500 og 7000 dollar (tilsvarende ca 40.000 kroner). Kostnaden for bruk blir også vesentlig lavere enn det man har vært vant til. Med abonnement hos FleetCom betaler man rundt fire kroner minuttet for de rimeligste tjenestene.

 

–  FLEETCOM FB150 er utviklet spesielt for kunder med behov for et rimelig og godt produkt med ytelser tilsvarende mye større og dyrere utstyr for satellittkommunikasjon. Her får man global tilgang til internett, epost, SMS og telefoni med bredbåndskvalitet opptil 150kbps. Dette vil tilfredsstille de mest kresne brukere av maritim satcom. Størrelsen på antenna er 26 cm i diameter og veier 2,9 kg, noe som gjør den lett å montere ombord i alle typer fartøy. Alle disse faktorene var viktige for oss under utviklingen av produktet, sier Helge Tunsberg, daglig leder i FleetCom AS.

 

 

Om FleetCom AS

FleetCom AS er en av verdens ledende leverandører av utstyr, tjenester, service og support for satellittkommunikasjon innen nettverkene til Inmarsat og Iridium, begge med global dekning. FleetCom AS har sitt utspring i Nera SatCom, pionéren innen utviklingen at satelittkommunikasjon, og har mer enn 30 års erfaring og kunnskap i markedet.

FleetCom AS selger sine produkter under varemerket FLEETCOM og Iridium OpenPort i det maritime marked, og Iridium og Thrane & Thrane i det landmobile marked. I tillegg tilbys AIRTIME med alle tjenester i nettverkene til Inmarsat og Iridium. Les mer om FLEETCOM FB150 her.