Nye vinsjer og avlastere

Andersen Compact er navnet på elektriske vinsjer som er enkle å ettermontere i cockpiten eller på masten.

Publisert Sist oppdatert

På ”Sjøen for alle ” treffer vi daglig leder Steinar Johannessen i Skaane Marine, som forteller at han ut april kjører kampanje med 10 prosent rabatt på vinsjer fra anerkjente Andersen.  Andersen Winches har utviklet en kompakt elektrisk motor for sine vinsjer. Motoren er børsteløs, har trinnløs hastighet og er svært effektiv.

– Fordelen er 30-50 prosent mindre strømforbruk og enkel montering, både på grunn av redusert plassbehov og fordi det ikke kreves noen ekstern elektronikk, sier Johannessen.

Unikt for Andersen er muligheten til å montere motoren over dekk, noe som gir enkelt montering på dekk eller på mast hvor det tradisjonelt har vært vanskelig å finne plass til elektriske vinsjer, opplyser han.

Sterke avlastere

Johannessen viser oss også Spinlocks nye avlaster ZR, som skal tåle belastningen fra skjøter og fall på rimelige båter over 40 fot. Ifølge Johannessen er det en kjensgjerning at flere båtprodusenter har underdimensjonert dekksutstyret på større båter.

– Behovet har derfor vært til stede for å finne en løsning som holder belastningene som oppstår på en racer/cruiser opp til 50 fot, men med en pris som båtbyggere er villige til å betale. Uten å bli for teknisk, er nye ZR basert på teknologien fra ZS, jammeren som benyttes av alle større regattabåter, og som klarer å holde hele arbeidsbelastningen til Dyneema tauverk, sier han.