Søk i arkivet

Moody 41 under seil.
Moody 41 under seil.
Eriksen liker cockpiten på nye Moody 41.
Eriksen liker cockpiten på nye Moody 41.
«Bojar» er nå til salgs.
«Bojar» er nå til salgs.
Arve Eriksen om bord i «Bojar»
Arve Eriksen om bord i «Bojar»

Moody 41 faller i smak

Nyheten på Lillestrøm markedsføres som «Classic». Vi tok en titt sammen med en eier av en skikkelig klassisk meterbåt.

Arve Eriksen har i 25 år eiet «Bojar», en Anker & Jensen klassiker fra 1937 i perfekt stand. Eriksen har nå lagt ut sin 52 fots lange treseiler for salg og er på jakt etter en ny seilbåt.

Klassisk stil
Eriksen er godt vant fra «Bojar». Standarden og finishen har vært høy, og har hatt den stilen Moody har prøvd å gjenskape på sin nye 41-foter.
    – Det er en god maritime følelse om bord i Moody, helt klart en båt jeg kan leve med om «Bojar» blir solgt, sier Arve Eriksen til Seilas.

Litt lett
– Jeg liker tunge båter. «Bojar» veier 17 tonn, og jeg kunne godt tenke med en båt på over ti tonn. Moody 8,6 tonn blir derfor en lettvekter etter Eriksens standard.
    Utstilte båten har to lugarer og to bad. Det aktre badet har et skikkelig våttøyskap, en detalj som faller i smak hos eieren av «Bojar».
– Jeg ville nok valgt en tre lugars versjon, selv om jeg ser at det ikke er ofte jeg vill fått bruk for alle køyene. To bad er kjekt å ha. Båten har ikke noe skikkelig kartbord, men jeg tror løsningen på Moody vil fungerer utmerket.
– Her er det tykt med lakk, selv inne i skapene er det lakkert. Denne båten kan jeg ha glede av i mange år før jeg må finne frem lakk, pensel og sandpapir, forteller trebåteieren.

Bra cockpit
– En skikkelig cockpit, utroper Eriksen om Moodys uteplass. Den lakkerte listen rundt cockpiten gjør seg bra på utstillinger, men den kunne jeg spart meg om jeg skulle hatt en Moody 41. Den bidrar kun til ekstraarbeid.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.


Du kan se salgsannonsen til «Bojar» her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen