Seilnummer kan registreres

Småbåtregisteret tilbyr nå alle med seilbåt muligheten til å bruke seilnummeret som registreringsnummer.

Publisert Sist oppdatert

Småbåtregisteret kan nå tilby dette etter et initiativ fra KNS (Kongelig Norsk Seilforening). – De fleste seriøse forsikringsselskaper forlanger i dag registrering i Småbåtregisteret for å forsikre båter, og gir også rabatt på forsikringen når båten er registrert, sier generalsekretær Jan-Erik Næss i KNS. Flere av våre medlemmer har gitt uttrykk for at det ble tungvint å forholde seg til to forskjellige numre på båten. Vi er glade for at Småbåtregisteret tok utfordringen, og nå løser saken til seilernes beste, sier Jan-Erik Næss.

Sikkerhet

Hvis en seilbåt allerede har forskjellig seilnummer og registreringsnummer, byttes det siste når du bestiller et nytt registreringsnummer og båtkort fra registeret. For nye båter og nyregistreringer er saken grei. Gevinsten er identisk nummer både i registeret og i seilet.

Småbåtregisteret drives av Redningsselskapet og samler hoveddelen av den norske fritidsbåtflåten. Registeret har vist sin berettigelse både i sikkerhets- og verdisikringssammenheng når uhellet virkelig er ute. Den mindre dramatiske nytteverdien av registeret er også stor. Mange henvendelser går for eksempel på båter som blir fortøyd på andres bryggeplasser. Poenget er: Hvis båten er registrert, finner man eieren uansett, melder Redningsselskapet i en pressemelding.

Tracking

I disse tider er båtfolk ekstra opptatt av å sikre sine verdier. Også dette har Småbåtregisteret tatt konsekvensen av. Nå lanserer registeret to nye verdisikringsnivåer. Nå kan du både sikre båt og utstyr med mikromerking, og i tillegg utstyre båten med en norskutviklet tracker, som gir deg full kontroll over båten både på mobilen og på Internett. Begge deler på prisgunstig vis hvis du er i registeret, eller er medlem av Redningsselskapets KystPatrulje.

Opplysninger finner du på: www.nssr.no/sbr   

Bildetekst:

Nå er det fullt mulig å få likt registreringsnummer og seilnummer. (Foto: Ingvar Johnsen)