Konstruksjon og innredningsløsning.
Kartbord.
A31 på vannet
Enkel salong med forpiggen i front.
Cockpiten ser stor og funksjonel ut.
Enkel bysse. Her er det ikke satt inn mye unødvendig vekt.
A31 ser lett ut i vannet. Sjekk vantinfestningene i skrogsiden.

A31 på vannet

Archambault følger opp suksessen fra A35 og A 40 med en 31-foter. Vi har fått ferske bilder fra jomfruturen.

Publisert Sist oppdatert

A31 deler de samme tøffe linjene som sine storesøstere. Faktisk har det franske verftet klart å få nesten den samme innredningen i den 9,55 lange båten som sin søster på 35-fot.

Enkel og fuksjonell

Seilas ble svært imponert over A35 da vi prøveseilte båten for litt over to år siden. A25 var strippet for all unødig luksus og styling. Det er seilglede og funksjon i sjøen som er prioritert. En vinner på havet, ikke på båtutstillinger.

De første bilder av A31 viser at verfet følger opp med samme strategi for den nye båten, men enda enklere. Archambault har stor cockpit. Også her imponerer 31-foteren.

Du kan lese om A35 her

Pengene går der de skal

Regattabåter er kostbare. Godt dekksutstyr er ikke gratis. Verftet har med A31 brukt pengene der man kan forbedre seilegenskapene, ikke på dill. Av bildene kan de seut som dørene til akterlugaren og toalettet er av kanvas md glidelås. Billigere lettere og tøffere.

Men båten har alt sm kreves av enkel turkomfort. Den har seks køyeplasser, lukket akterkabin og lukket bad, enkel bysse og til og med kartbord. Forpiggen er nok mest for barna, men salongen virker svært innbydene. Båten har til og med en ståhøyde på 1,82 meter.

For IRC

Joubert/Nivelt/Mercier har utviklet en båt for IRC. Båten på 3 tonn er svært stiv. Hele 40 prosent av vekten ligger i kjølen og den har bulb som gjør det rettende momentet enda bedre.

    Båten blir bygget etter fremtidenes byggemetode. Dekket er støpt mellom to former, som gjør at finishen blit god på begge sider, og vektbesparelsen enorm. Skroget er vakumstøpt for høyere styrke.

Klar for havet

Nyheten er klassifisert for bruk på havet, CE A for seks personer. Det er ikke mange båter i denne størrelsen som kan vise.  Båten blir levert med en 14 hesters innenbordsmotor.

    Båten vil koste 76.923 euro uten moms og seil. Det betyr at du vil få en A 31 for rundt 850 000 norske kroner med moms og seil, men enkelt utstyrt.



Noen data


LOA 9.55 M


Bredde 3.23 M


Dybde1.90 M


Vekt 3050 KG


Kryss 50 kvm


Slør 102 kvm

Motor 14 HP

CE: A -6 personer