Nexus solgt til New Zealandsk stjerneseiler

America´s Cup seileren Dean Barker har sammen med en forretningspartner kjøpt det svenske elektronikkselskapet Nexus (Silva)

Publisert Sist oppdatert

Team New Zealands Amercia's Cup skipper Dean Barker og hans forretningspartner Richard Macalister, eieren av Kiwi Yachting Consultants i New Zealand, har overtatt det svenske elektronikkselskapet Nexus Marine AB for en ukjent sum.

Aksjene i selskapet har til nå ligget i Layline AB, et investeringsselskap eid av Jan Silfven and Jonas Magnér som begge hadde seniorposisjoner i Nexus Marine. Transaksjonen betyr at Kiwi Yachting Consultants nå får ansvaret for distribusjon av Nexus produkter, tidligere kjent som Silva, i hele den sørlige hemisfæren og derved åpner opp et helt nytt marked for den anerkjente elektronikkprodusenten.

- Vi ønsker Barker og Macalister velkommen i Nexus Marine, sier sjef for salg og markedsføring Jonas Magner i forbindele med overtakelsen. Med deres ekspertise og kunnskap vil vi umiddelbart legge ekstra tyngde bak alt vi fra nå av foretar oss, sier han. - Med disse karene på laget vil vi skjerpe oss ytterigere for å posisjonere oss i toppen av kappseilasteknologien.

Nexus, som skiftet navn fra Silva Group i 2006, utvikler og produserer navigasjonsutstyr for lystbåtbransjen og er særlig kjent for instrumentsystemer for regattaseiling og for VHF radioer. Fabrikken lager også kikkerter og Silva marinekompasser. 

Nexus styreformann Tony Kent trekker seg fra jobben etter at han har ledet overgangen fra Silva Group til Nexus Marine. Han blir nå erstattet av Greg Franc de Ferriere, en tidligere ansatt i Kiwi Yachting Consultants.