Søk i arkivet

Seilet skal stå flatt og riktig er det viktig å stramme opp forstaget ved å dra til akterstagetMed god stram på fallet og riktig justert skjøtepunkt er dette et meget brukbart seil for behagelig seiling i hardt vær.
Seilet skal stå flatt og riktig er det viktig å stramme opp forstaget ved å dra til akterstaget Med god stram på fallet og riktig justert skjøtepunkt er dette et meget brukbart seil for behagelig seiling i hardt vær.
Seilet heises med å dra det opp med fallet.
Seilet heises med å dra det opp med fallet.
Tre le skjøte på vei tilbake til cocpit. Lo skjøte kan vente til du vet det er behov for det.Seilet trekkes ut av baggen med skjøtet.
Tre le skjøte på vei tilbake til cocpit. Lo skjøte kan vente til du vet det er behov for det. Seilet trekkes ut av baggen med skjøtet.
STORMBAG ®  bærer du med deg frem til baugen som en koffert.Baggen tres rundt forstaget, og klipses sammen med skjøtlåsen som sitter montert på de medfølgende skjøteneBaggen forankres i dekk med påmontert line med skjøtlåsFallet klipses på webløkken på
STORMBAG ® bærer du med deg frem til baugen som en koffert. Baggen tres rundt forstaget, og klipses sammen med skjøtlåsen som sitter montert på de medfølgende skjøtene Baggen forankres i dekk med påmontert line med skjøtlås Fallet klipses på ...
Klargjør skjøtene til STORMBAG ® i cocpit. Ikke på dekk som vist på bildet !
Klargjør skjøtene til STORMBAG ® i cocpit. Ikke på dekk som vist på bildet !
Seilet setes over rulleforseilet.
Seilet setes over rulleforseilet.
Stormbag kommer som en koffert som du tar rundt forstaget.
Stormbag kommer som en koffert som du tar rundt forstaget.

Smart stormfokk

Stormfokk bør alle ha, men få båter har en fornuftig måte å sette seilet på når det må brukes. Her er en smart løsning.

Stormbag er en smart stormfokk som kan settes enkelt av en mann på dekk. Stormag er utviklet og blir produsert i Frankrike. Finn Thon søkte etter en fornuftig stormfokkløsning og kom over det franske produktet som han fant så genialt at han bestemte seg for å ta det inn til landet.

    – Jeg har som den største selvfølgelighet hatt stormfokk til alle mine seilbåter - felles for dem alle er at de følger båtene ved salg. Ubrukt.
Med minimalt med folk om bord har det vært umulig og også farlig å gå på dekk, berge forseil og sette stormfokk når behovet har vært tilstede, forteller Thon til Seilas.

Thon forteller at seilet ble demonstrert på et sikkerhetskurs i helgen, som et meget godt alternativ til separat forstag og stormfokk med kroker.

Enklet og trygt

Seilet er pakket i en bag som lett bæres med en hånd. Baggen tres rundt det innrullede forseilet og klipses fast med de medfølgende skjøtene. Forliket forankres i dekk og fallet klipses i fallhjørnet.
Tilbake i cocpit er det bare å heise seilet ut av baggen og trekke det ut med skjøtet.
Seilet leveres komplett med alle nødvendige tau og kroker.

En pakke med stormseil på 6 kvm vil koste 980 euro fritt levert med posten. Dette seilet vil passe båter fra 27 til 35-fot.

Du kan se hvordan seilet fungerer på vår bildespesial.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen