Søk i arkivet

Hans Petterson
Hans Petterson
HP 1030 får en moderne rigg.
HP 1030 får en moderne rigg.
HP 1030 under prøveseilingen i høst.
HP 1030 under prøveseilingen i høst.

HP 1030 settes i produksjon

Hans Petterson har funnet kapital og verft til å fullføre hans prosjekt. De norske kjøperne vil få sine båter.

Det er Erixon Technoyachts AB i Lysekil som vil bygge båtene. Verftet er eiet av Bob Erixon som også eier Malö. Bob Erixon tjente en pen sum på mobiltelefonselskapet GEAB på midten av 90-tallet. Erixson eier verftet Erixson Yachts som er bygget på restene av BSI Marin som bygget Farr Cruising Yachts.
    Hans Petterson har stor tro på Bob Erixon. – Han ser verdien av nye ideer og er en aktiv seiler, forteller Petterson til Seilas. 

Les mer om Erixon Technoyachts AB her.

Stort prosjekt

Det er Hans Petterson som står bak HP 1030. Han er mannen bak også CB 66 Racer, som han klarte å bygge opp til en stor klasse i Sverige på rekord tid. Seilas presenterte båten for første gang sommeren 2007, den gangen som HP 1020. Båten ble lansert som en svært billig, men rask og nytenkende. HP 1030 ble svært forsinket, og da den endelig kom på vannet i fjor høst, var pengekassen slutt for verftet.
    Da hadde syv nordmenn, tre danske og en svenske skrevet kontrakt. Nå ser det ut for at kjøperne får båt likevel.

Du kan se vår første presentasjon av HP 1030 her

Pressemelding fra Erixon Technoyachts AB
HP 1030 har blitt utviklet av CDE-Danish Marine Design på oppdrag fra Hans Petterson. 11 kontrakter har blitt signert med en annen produsent. Forsinkeleser og finanskrise medførte at dette verftet ikke klarte og produsere båtene. De siste månedene har CDE og Hans Petterson i sammarbeid med en gruppe kjøpere vurdert bud fra en rekke verft. Erixon Technoyachts AB ble til slutt valgt på grunn av verftets høye kvalitet, tekniske kunnskaper og til dels deres finansielle styrke.

De første båtene beregnes til å være på vannet i starten av i sommer. Det har vært stor nteresse for båten, både i Skandinavia, Nord Europa og til og med så langt unna som Japan.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen