Søk i arkivet

Xc 42 på vannet

Vi fikk se Xc 42 på messen i Dusseldorf, men da hadde den aldri vært på vannet. Det har den nå, og X-Yachts ser tydeligvis meget fornøyd med sin egen båt. Her er deres testrapport.

Båten ble prøveseilt i slutten av januar i minusgrader og sterk vind.
    Velbalansert og stiv var testseilernes første inntrykk. Det V-formede forskipet kuttet de bratte bølgene i Østersjøen. På skarp kryss seilte båten 40 grader mot vinden i syv knop. På slør spratt loggen opp i 9,1 knop som er skroghastigheten til båten. Styringen forble lett og nøytral.

25 knops vinde
Andre test dag blåste det 12 sekundemeter, så storseilet fikk et rev, men seilte fremdeles med 106 prosent forseil.
– Hun har så høy stabilitet og lang vannlinje at vindkastene bare førte til noen få grader mer krengning og akselerasjon. Hun var en fryd å seile og meget komfortabel, tross kulda, skriver Niels Ditmar fra X-Yachts på X-yachts nettside. Han er teknisk sjef på verfet og har vunnet både Admiral's Cup og One Ton Cup.
    For motor gikk båten 8 knop under særlig støy.

Du kan se flere bilder av Xc 42 her.

Salgsuksess
Før båten ble sat på vannet har X-Yachts fått 20 bestillinger av Xc 42, og fjordårets nyhet Xc 45 har snart solgt 30 båter. Xc 45 ble også kåret til årets båt.

Seilas prøveseilet Xc 45 i sommer. Du kan lese vår rapport her.

Film fra Duseldorf av Xc 42 lage av danske Badnytt.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen