Søk i arkivet

Belemarine har en stor stand i Bergen.
Belemarine har en stor stand i Bergen.
Normar og FjordSailing lokker med gunstige renter.
Normar og FjordSailing lokker med gunstige renter.
Bavaria 40, eneste seilbåt innendørs.
Bavaria 40, eneste seilbåt innendørs.
Full vinter i Bergen. Snø og minusgrader.
Full vinter i Bergen. Snø og minusgrader.

– For kaldt ute

Nelson Marine har droppet båtene og heller satset på en liten stand innendørs under Dra til Sjøs messen som åpner i morgen.

Bergen

Dim: 93x72px Dra til sjøs messen i Bergen åpner i morgen og varer ut helgen. Det er 15. gang messen blir holdt. I år er det litt færre båter, spesielt ute. Messen vil gi en god pekepinn på hvordan markedet er.


Få seilbåter

Det er færre seilbåter i år enn i fjor, men det er flere seilbåter her i Bergen enn det det vil bli på Lillestrøm. Den eneste seilbåten som er innendørs er en Bavaria 40. I vannet stiller Nautic Sailing med to Jeanneau, Sun Odyssey 36 og Sun Odyssey 50 ds, og FordSailing med fire Beneteau, Oceanis 40, 37 og 31 samt en First 34.7. Nelson Marine stilte ut båter på vannet i fjor, men valgte å lage en lite salgs stand i år.

–    Vi vil heller være inne i varmen å snakke med kunder enn i kulda ute, forteller Mads Gram Rygg i Nelson Marine som har stor tro på det Vestlandske markedet. Han forteller at det i disse dager blir solgt flest 35 og 40-fotere. 35-foteren med to lugarer, men det er også etterspørsel etter den miste modellen, og solgte en 320 senest i dag.


Bra med elektronikk
Dra til sjøs er en intim og hyggelig messe. Det er mange motorbåter, hele tre verdens premierer, men det er også noe for seilere. Det er mye utstyr, spesilet elektronikk. Raymarine har en gedigen stand med mange nyheter, ikke bare den nye C-serien. Pro Nav stiller ut en rekke prisgunstige Seiwa plottere, men har også det meste av annet utstyr fra Navico gruppen som Simrad, B&G og Lowrance. Belanor er også på plass med Garmin og Humminbird.


Jeanneau stiller ut to modeller
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen