Flying Tiger 10
Flying Tiger 7,5
Flyvende tiger på 44 fot

Flyvende tiger på 44 fot

Flying Tiger er et amerikansk prosjekt som bygger båtene avansert i Kina. Så langt er det utviklet to modeller. Nå planlegges storesøsteren.

Publisert Sist oppdatert

Først kom Flying Tiger 10. Den har blitt importert til Finland og selges der for 65000 euro inkludert moms. I høst ble Flynig Tiger 7,5 prøveseilt, en båt på størrelse med en Melges. Den koster 37 000 euro i Finland.

Ekstrem 44 foter

Den nye modellen er bygget på samme filosofi som de to små. Seilegenskapene har høyeste prioritet. Båtene skal også være enkle og billige for en-type seiling. Når 44-foteren veier ett tonn mindre enn Hallberg-Rassy 372, så blir det nok ikke noe kjedelige seilas.

Ikke for mor

Flyning Tiger 13.8 er nok ikke båten resten av familien vil sette særlig pris på. Fribordet på båten er svært lavt, oh cockpiten lang. Under dekk er det kun noen rørkøyer, et toalettavlukke og en enkel bysse. Det er kun ståhøyde i et begrenset område. Riggen er av kullfiber.

Rorkult

Det er interessant å se at båten er tegnet med rorkult. Flying Tiger tar dermed å plukker opp trenden fra TP52 klassen hvor rattstyring blir vraket til fordel for rorkult. Rorkult passer filosofien for Flying Tiger godt. Det enkleste og det beste for seilegenskapene.

Du kan lese mer om Flying Tiger 10 her og 7,5 her.

Noen data

LOA 13,41 m

Bredde 3,55 m

Dybde: 2,74

Vekt 6,364 kg

Seilareal 90,9 kvm