Slik ser den grunne kjølen til Bavaria ut nå om dagen.
Salongen sett fra døren inn til forpiggen. Toalettrommet tar mye av plassen i båten. Skottet som skiller byssa og salongen er en svært spisskant. Den kan være farlig i sjø.
Stort salongbord. Det kan sitte mange til bords her.
Byssa er stor og praktisk.
Bavaria 35 har to slike akterlugarer.
Store vinduer og luker i taket gjør det lyst og luftig under dekk.
Dette er alt som er igjen av kartbordet. Det kan klappes opp for å få full lengde på benken om man vil sove.
Bavaria 35 er svært lik 34-foteren.
Kø for å komme ned i Bavaria 35.

Kø for å se Bavaria 35

Nyheten fra Bavaria var seilbåten publikum ville se. Om bord var det svært fullt.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

Det er umulig å se forskjell på Bavaria 34 og den nye 35-foteren fra utsiden, men allikevel er dette Düsseldorfsmessens største trekkplaster.

Tre lugarer

Det store nye er at 35-foteren har tre lugarer, og har samtidig den nye innredningstilen som veftet lanserte i fjor høst på 43-foteren. Den nye stilen er mer minimalistisk og firkantet og gjør at båtene ser mer moderne ut under dekk. Båten er lysere med hvit garnering mot skrogsiden, og belysningen er mer avansert med bla bruk av LED-lys. I den nye 35-foteren har ikke verftet dratt designen like langt. Her er det ingen glasskap og lampe i taket slik som på 43-foteren. Putetrekket er i mørkeblått og ikke den litt uheldige turkisfargen som 43-foteren som var utstilt ved Sandvika i fjor høst hadde.

Du kan lese om våre inntrykk av 43-foteren her.

Stor og praktisk

Bavaria 35 er en stor 35 foter, og kan måle seg med Hanse 350 i volum under dekk. Hanse har plassert badet frem foran salongen på deres tre lugars versjon. Det gjør at båten blir svært åpen ved nedgangen fra cockpiten, men det gjør også at salongen blir asymmetrisk som noen finner merkelig. Bavaria har plassert badet tvers over byssa. Det lukker innredningen mer,  men er en mer praktisk løsning får do besøk i sjøen.

    For å få til tre store lugarer i 35-fot, så har Bavaria gjort som Beneteau, Jeanneau og Hanse har gjort i årevis, og redusert kartbordet for å frigjøre plass.

Forventer stor salg

– Vi forventer stort salg av Bavaria 35 i det kommende året, sier Haldor Holm til Seilas. Båten har det som norske familier ser etter til en meget gunstig pris. Det tror vi han har rett i etter å ha sett responsen båten fikk i Dusseldorf, så stor at det ikke var lett i å ta gode interiørbilder.