Sexy trimaran
Baugen på Dragonfly 28 minner om Volvo Ocean Race båten Team Russia.
Forpiggen har vinduer ut i skrogsiden.
Badet er plassert mellom salongen og forpiggen.
Salongbordet er stort med plass til mange i salongen. Kjølen vippes opp i kassen under bordet.
Byssa et to delt. Kjøleboksen er plassert bakover under cockpitbenken.
Leideren ned i båten kan skyves til siden og under cockpiten er det en god sjøkøye.
Sittegruppen er opphøyet og man sitter med god utsikt.
Skottet ser ut som lyst tre, men er laminat. Stilen minner om et designkjøkken.
Sexy trimaran
Sideskrogene kan klappes inn, og da blir båten kun2,54 cm bred.
Jens Quorning kan være stolt av sin nyhet.

Sexy trimaran

Nye Dragonfly 28 er rett og slett en båt som sier, kom å ta meg.

Publisert Sist oppdatert

Quorning Boats i Danmark har klart å skape et mesterstykke med sin nye 28-foter. Vi traff en meget stolt sjef, Jens Quorning på messen i Düsseldorf.

Splitter ny

–    Båten ble ferdig på mandag, så vi har ikke seilt den, men vi er sikre på at denne båten blir en suksess. Den tar over for Dragonfly 920, men nyheten koster en kvart million mindre, og er smartere under dekk, forteller Quorning til Seilas. Det er solgt nesten 200 Dragonfly 920 til nå.

Reduserte kostnader

Quorning forteller at de har gjort mye for å spare kostnader. Dragonfly har har vært kostbare båter. Med den nye 28-foteren vil de nå nye målgrupper. Standard båt koster 105.900 euro, uten moms med seil. Det betyr litt over en million med normal eurokurs.

Stor under dekk

Båten er ikke stor, kun 8,75 meter, men har imponerende plass under dekk. Skroget i vannlinjen er svært smalt, men går ut i bredden over vannlinjen. Det gjør at innredningen kan sammenlignes med en Fenix under dekk i volum, bare mye tøffere. Båten har desuten ståhyde. Dragonfly 28 har fem køyer, WC og relativt innholdsrik bysse.

Innovativ stil

Danskene har vært tøffe i material og fargevalg. Skrogets grønnfarge går igjen på putene under dekk. Salongen ser ut som en trendy cafe i lyse friske farger. Downlighet, aluminiumsdetaljer og mørke horisontale later gir en hypermoderne uttrykk, uten at det ser enkelt eller billig ut.  Quoring har valgt en god interirdesigner.

To rigger

Båten er ikke  prøveseilt enda, men vår erfaring fra andre Dragonfly båter har vi stor tro på at nyheten byr på mye seilglede. Storesøsteren Dragonfly 35 ble kåret til årets båt for ett år siden takket være sine gode seilegenskaper som ga den kresne juryen seilopplevelser de sjeldent har hatt før.

    Dragonfly levers i to utgaver, touring og sport. Sportversjonen har mer seil og kullfibermast. Nytt fra verftet er at sideskrogene er asymmetriske noe som gir løft og mer høyde.

Noen data

Lengde: 8,75 m

Bredde: 6,6/2,54 m

Dypde: 1,70/0,40 m

Vekt: 1,7 tonn

Storseil: 35/42 kvm

Fokk: 19/21 kvm

Code O: 35/45 kvm

Gennaker: 65/80 kvm