Bysse og salong i Sun Odyssey 30i
Jeanneau angriper konkurrentene
Jeanneau angriper konkurrentene
Jeanneau angriper konkurrentene

Jeanneau angriper konkurrentene

Sun Odyssey 33i vil bli lansert i Dusseldorf, og vil nok bli en båt som stjeler markedsandeler.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau har hatt stor suksess med sin 36 foter, og Heitmann har på to år solgt nesten 60 båter. I høst kom Jeanneau med en 30 foter som også har blitt nominert til årets båt, og nå tetter de igjen hullet med en ny 33-foter. En båt som vil bli aggressivt priset i markedet, og som de andre store aktørene i dette segmentet vil merke.

Forstørret 30-foter

Vi har fått tak i en foreløpig brosjyre på den nye båten som vil få verdenspremiere på fredag. Båten er svært lik 30-foteren som vi prøveseiltet utenfor Nederland i fjor høst. En båt som imponerte med hensynt til seilegenskaper, plassutnyttelse og pris.

    Sun Odyssey 30i er nesten en meter lengre en 30-foteren, men har samme innredningsløsning. Cockpiten har blitt større med plass til et fast cockpitbord. Båten vil også ha ratt som standard. Løygangen er flyttet frem på hyttetaket, slik at cockpiten blir mer ryddig. Mens 30-foteren er i CE kategori B, vil den nye 33-foteren ha klasse A og være klar for havet.

Kun to lugarer

Jeanneau legger seg bevist litt under sine konkurrenter i størrelse. Det var et mål å lage en komplett turseiler under ni meter når 30-foteren ble utviklet. I Europa er ni meter ofte en grense når det gjelder havneavgift, så med 30-foteren kan man slippe billigere unna. Nyheter er akkurat under ti meter, og dermed litt kortere enn Bavaria 34, Hanse 350 og Oceanis 34. Prisen vil sannsynligvis også ligge under i hvert fall under Hanse og Oceanis.

    Men i motsetning til sine konkurrenter vil Sun Odyssey kun leveres med to lugarer. (Bavaria kommer med 3 lugarer på sin nye 35-foter).

    Sun Odyssey 33i vil få samme stil under dekk som sine søstere. Vi syns at 30 foteren var svært tiltalende under dekk, og regner med at heller ikke nyheten vil skuffe.

To utgaver

Sun Odyssey 33i levers også i en Performance versjon. Denne har mer seil og høyere mast. Båten har også bedre seil og fall av dyneema. Båten har også større vinsjer og storseilskjøte i cockpiten.

Noen data

LOA 9,96 m

Bredde: 3,34 m

Vekt: 4645 kg

Dybde: 1,9 m

Ballast: 1500 kg

Mastehøyde: 15,16

Storseil: 26,5 kvm

Genua 25 kvm

Spinnaker 100 kvm