Med dragen kan man krysse opp mot 70 grader med vinden.
Kontrollenheten
Dragen leveres i tre størresler.
Drage for økt sikkerhet og redusert forbruk

Drage for økt sikkerhet og redusert forbruk

Omega sails har utviklet en kite som kan brukes på motorbåter for å spare drivstoff, eller for seilbåter som har brukket masten. Se film

Publisert Sist oppdatert

Dragen krever ingen mast, og seilet vil heller ikke før til at båten krenger. Det flyr om det blåser mer enn 8 knop (4m/s) og kan settes av en mann. Høyden blir ikke imponerende, men man kan seile 70 grader med vinden. Om vinden løyer under 8 knop faller dragen i vannet, men den flyter og kan draes inn til båten og settes på ny når forholdene tillater det.

Nødseil og for å spare drivstoff

Dragen kan være en god løsning på motorbåter som får motorstopp, eller for seilbåter som mister masten. Du kan seile uten at båten krenger, og seilet kan brukes for å spare drivsoff. Ved motorseiling i rundt 8 knop kan man spare 80 prosent drivstoff.

Enkel å bruke

Dragen får plass i en liten bag. Selve styremekanismen består av en arm som monteres med et punkt til dekk. På armen er det ruller for linene til dragen. Rammen i seilet pumpes opp med trykkluft. Seilet settes fra dekk. Linene til dragen rulles ut.

    Når seilet er i lufta vil det posisjonere seg riktig i forhold til vinden etter den kursen båten styres.

Tre størresler

Omegaseil lager dragen i tre størrelser. Om10 har et areal på 9 kvm og passer båter på rundt fem meter. Om20 har et seilareal på 23 kvm og passer for båter opp mot åtte meter. Den største har seilareal på 40 kvm og passer for båter opp mot 14 meter.

    Det minste seilet koster 2082 euro uten moms, og det største 3587 euro uten moms. Med seilet følger el.pumpe og kontrollarm for montering på båten.

Se dragen demonstrert her