Moorings 43.3
Catalina 375 boat test in Miami
Island Packet 460
Malö 37

Malö 37 til topps i USA

Det amerikanske båtbladet Cruising World har kåret sine favoritter for 2009. Her er listen.

Publisert Sist oppdatert

Målø 37 fikk prisen for den beste importerte båten. Det er ikke første gang det svenske verftet får denne utmerkelsen. Også i 2006 fikk de pris, den gang var det Malø 40.

Se sak her

    Malø fikk prisen for sine seilegenskaper, luksuriøse detaljer, og smarte detaljer rundt baut.

    – Malö er en semi kundetilpasset båt som er bygget til en imponerende standard og er klar for seiltur for alle hav, forteller redaktør Mark Pillsbury. Båten er elegant under dekk, og har smarte løsninger på dekk. Under seil var egenskapene i toppklasse.

Beste amerikanske

Beste amerikanske båt ble Island Packet 460, en langkjølet turseiler. Denne båten fikk også pris som den beste langdistanse turseiler. En båt som helt klart lever opp til mottoet at seilturen ikke er over før du er i havn.

Spesialpriser

Både Dufour og Beneeau fikk to priser. Dufour 40 fikk pris for beste cruiser i medium størrelse, og Dufour 525 for beste store. X-34 fikk for beste Racer/Cruiser og Catalina 375 for beste turseiler mellom 30 og 40 fot.

    Moorings 43.3, eller charterselskapet Morrings utgave av Oceanis 43 fikk pris som beste spesialtilpasset turseiler. 

   

Mest for pengene

Beneteau 34, eller Oceanis 34 som den heter her hjemme fikk pris for mest for pengene.

    – Beneteau 34 var den minste og den billigste båten vi vurderte, allikevel var det behaglig og oppførte seg bra under de tøffe forholdene vi utsatte den for, forteller redaktør Mark Pillsbury.