Puma-båten er det første man ser foran messebygget.
Puma Volvo Oceans treningsbåt.
J 97 forfra.
Tegningene av J 97 under dekk.
J 97 aktenfra.
Siste Mini-transat 6.50-versjon.
Sun Odessey 30 i ble annonsert som helt ny, men er allerede testet av Seilas og vist under Båter i sjøen 08.
Multiskrog-båter er godt representert.
RM 1200 i flere skrogfarger.
Feeling 52 verdenspremiere.
Pumas Volvo Ocean båt.
J 97

J 97 stilles ut uferdig

Da produsentene fant ut at de hadde mer en enn nok bestillinger på Pogo 10.50 så de ingen grunn til å frakte båten til Paris. Derimot var J 97 på plass, om ikke helt ferdig.

Publisert Sist oppdatert

IKKE HELT KLAR: J 97 stilles ut, men er ikke ferdig under dekk.

Porte de Versailles, Paris

– Vi har fått så mange bestillinger at vi ser ingen vits i å dra med båten ned hit. Det er svaret vi fikk fra representantene for Pogo da vi spurte etter den nye Pogo 10.50, som etter planen skulle vært vist frem under den pågående Paris-messen som avsluttes den 14.desember.

Den annonserte J 97var derimot på plass, men båten var langt fra seilklar.  Det var ikke mulig å komme om bord, av den enkle grunn at utstillingsbåten ikke var ferdig under dekk.

– De første leveringene vil skje i midten av mars hvis alt går etter planen, forteller representanten på J-båt-standen. Responsen har vært veldig bra, og vi satser på å lage seks-syv båter i månenden.

Nye og gamle nyheter

Flere av båtene som annonseres som verdensnyheter  er allerede vist i Norge, til tross for at representantene hevder at båtene ikke har vært vist utenfor Frankrike før. Blant dem er Sun Odyssey 30i, som ble vist på Båter i Sjøen i høst.

Ny av året er derimot Feeling 52, som er en mindre utgave av 55-foteren som hadde premiere på samme sted for et år siden.   Storesøsteren ble av det franske bladet Voila ble kalt "katamaran på ett skrog", noe som også kjennetegner layouten på 52-foteren, som ikke har hardtop, men utsikt i alle retninger fra den lave cockpiten.

Puma

Oppsikt vekker også den rød-hvite Volvo Ocean-båten til Puma, som er stilt ut utenfor inngangen til seilbåthallen.

For mer informajson om nyhetene på Paris-messen se på www.salonnautiquedeparis.com