Satser på Norge
Satser på Norge

Satser på Norge

SailXtreme selger seiltøy på nett, og har laget egen versjon for norske kunder.

Publisert Sist oppdatert

SailXtreme har gitt jakker til juryen til Årets Seilbåt. Vi har derfor fått sett litt nærmere på plagget. Dermizax er en konkurrent til Goretex. Det vanntette, men pustende stoffet blir mye brukt på skiklær, bla av Kjus og Bergans. Også forsvarets nye feltjakke bruker Dermizax. Disse er også laget av Bergans.

Jakken fra SailXtreme er svært myk og lett for å være seiltøy. Jeg ønsket å bytte størrelse, og sendet den til bake til Danmark, og da fikk jakken plass i en A4 konvolutt. Personlig skulle jeg ønske at jakken var litt enklere. Uten innerstoff, og med færre lommer. Det ville gjort den enda lettere og forbedret pusteevnen.

Pressemelding fra SailXtreme

Alligevel er SailXtreme’s sejlertøj helt tæt og åndbart, så sejleren ikke bliver våd under sejladsen, hverken af skumsprøjt, regnvejr eller sved.

 

Hemmeligheden er lette 3-lags laminerede stoffer i nylon, Dermizax EV3 fra Toray Inc, der er vandtæt op til 2 atmosfæres tryk, og kan transportere ikke mindre end 16 liter væske indefra og ud pr. døgn. Stofferne er samtidigt bløde og behagelige.

 

Endvidere gør SailXtreme brug af en nyudviklet Kudos XR overfladebehandling, der forhindrer olie, snavs og smuds i at sætte sig i tøjet.

 

Disse stoffer anvendes i Top Ocean sejlerjakkerne, anorakkerne Challenger One, bukserne Bib-Pro og overall’en Match. Det er produkter, der hver især ikke vejer mere end 750-950 gram.

 

Sejlertøjet SailXtreme, der er et nyt mærke indenfor sejlsportstøj, er skabt af sejlere til sejlere og kom til verden på baggrund af en undren og en irritation over, at sejlsportstøj generelt er så tungt og stift, at det slet ikke egner sig til de hurtige bevægelser og det ofte høje fysiske aktivitetsniveau, sejlsporten i dag kræver.

 

- Vi fandt ud af, at den virkelige udfordring bestod i at finde materialer som ikke blot var vandtætte, åndbare og lette, men også materialer som kunne modstå en konstant påvirkning af saltvand, fortæller Lars Findsen fra SailXtreme, der står bag udviklingen af det nye lette sejlertøj.

 

- Derfor rådførte os med en af verdens førende producenter af funktionelle metervarer, Toray Inc., og bad dem give deres bedste bud på velegnede, stærke, lette og smidige metervarer til brug i konstant våde omgivelser, og leve op til de højeste krav om åndbarhed.

 

- Vi har også fået den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank med på vores udviklingsteam og arbejder i øjeblikket på at kunne introducere endnu en ny serie af ultra lette og meget åndbare jakker og bukser, fortæller Lars Findsen fra SailXtreme.

 

SailXtreme’s sejlertøj er også kendetegnet ved et væld af praktiske detaljer. Eksempelvis er der gjort meget ud af lukningerne ved hals og ærmegab, som er fremstillet i et blødt og tætsiddende materiale, der holder helt tæt – uden at genere. Der er indbygget hætte i nakken og en speciel lomme, hvor mobiltelefonen kan holdes tør.

 

Sejlerjakken ”Top Ocean” vejer 950 gram, mens sejlerbukserne Bib Pro er nede på 750 gram (vægt i størrelse large). Jakken fås ligeledes i en anorakudgave, der kan anvendes til såvel kapsejlads som sejlads i kano og kajak.

 

SailXtremes sejlertøj fås til herrer og damer i en række moderne farvekombinationer og kan købes på www.sailxtremeshop.com til priser, der ligger i den fornuftige ende af skalaen. I SailXtremeshop kan der vælges mellem sprogene engelsk, tysk, svensk, norsk og dansk.

 

SailXtremes kollektion omfatter desuden kasketter, cargo-bukser, jeans, poloer, shorts, skjorter og bælter mv. til livet på søen og på havnen.