Christen With har overlatt den daglige ledelsen til andre, men er fremdeles frontfigur i With Marine

Tilpasser seg usikre tider

With Marine permiterer fire medarbeidere i et usikkert marked

Publisert Sist oppdatert

With Marine AS i Leangbukta er en av de største innen seil og rigg i Norge og de siste årene med veldig gode tider har gitt kraftig vekst for bedriften. Nå har de usikre tidene påvirket selskapet og de permiterer nå fire ansatte.

 

With Marine AS består av de tre avdelingene Riggeverksted, Seilmakeri og North Sails. De siste årene har selskapet vokst raskt. I fjor omsatte de for 23 millioner kroner.

 

-         Vi er markedsledende innen seil og rigg i Norge og da er det helt naturlig at de usikre tidene også påvirker oss. De siste månedene har vi fått føle effekten av at folk generelt har blitt mer forsiktige, sier Hans Petter Jensen, daglig leder i With Marine AS.

 

With Marine AS har siden august merket at oppdragsmengde gradvis har avtatt i takt med den generelle økonomiske situasjonen som Norge og resten av verden er påvirket av. Derfor har de nå gått til det skrittet å permitere fire ansatte .

 

-         Vi må ta de økonomiske realitetene på alvor for å kunne drive en sunn bedrift. Derfor har styret i selskapet besluttet å tilpasse arbeidsstyrken etter arbeidsmengden som vi for tiden har, sier Jensen.

 

Permiteringene gjelder for tre måneder. Jensen håper at situasjonen skal bedre seg når seilsesongen igjen nærmer seg, men presiserer at det er ingen forunt å vite hvor lenge de usikre tidene vil vare.

 

-         Det er selvfølgelig aldri hyggelig å gi slike beskjeder til dem det gjelder, men det handler om å drive en ansvarlig bedrift. Vi har en stab som er veldig kvalifiserte, engasjerte og morsomme å arbeide med, sier Hans Petter Jensen.