Programmet på Samsung mobil.
Skjermbilde fra iPhone
Programmet kan lastes ned fra iTunes gratis.

Årets beste programvare

Navionics kartprogram for mobiltelefoner gikk til topps i sin kategori under Dame Awards. Nå kan du laste det ned gratis fra Apple. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Med Navionics Viewer kan du få sjøkart på mobilen. Den Italienske produsenten har markedsført sitt nye produkt mest for iPhone, men systemet virker på andre avanserte mobiltelefoner også. Vi fikk prøve systemet under utstyrsmessen Mets både på iPhone, HTC og Samsung mobiltelefoner.

Best på iPhone

Vi ble mest imponert når vi brukte programmet på iPhone. Måten du zoomer på er suveren. Det føltes også som at kartet var litt raskere, selv om hastigheten ikke var like god som telefonen behandler Google kart. Programmet fungerer også på iPod Touch, men denne har ikke GPS.

    Kartløsningen fungerer også på land. Du skal ha samme muligheter for å finne skiinformasjon som på GeoNavs løsning i alpene. Les om GeoNav 4 her

Reserveløsning

Det er en morsom sak å kunne navigere på mobilen, men systemet har klare begrensninger. For det første er vannbeskyttelsen dårlig, for det andre spiser GPS funksjonen telefonens batteri. Navionics på en iPhone blir ikke noe fullgodt alternativ til håndholdte plottere.

Kart må kjøpes

Navionics programvaren klar og kan lastes ned fra Apples iTunes via AppStore. Søk Navionics. Da vil du få et demokart som vil gi deg en ide om hvordan systemet fungerer. I skrivende er ikke kartene er klare for salg.

Du kan se film av programvaren på iPhone og på Samsung mobiltelefon. Filklippet ble gjort under Mets.

 

Navionics Viewer på iPhone

Navionics Viewer på Samsung