Bredbånds radaren til Navico skal være banebrytende. Den fungerer sammen med nye Northstar systemet.
Du kan zoome med fingrende, men på en lite intuitiv måte.

Northstar sikter høyt

Yachter er målgruppen til Northstars 8000i. Systemet har alt, også berøringsskjerm. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Northstar er et av merkene til norske Navico gruppen. I deres hierarki er Eagle nederst med de billigste og enkleste produktene. Over Eagel har Lowrance og Northstar ligger, og Simrad og B&G har tronet i prestisje segmentet. Med Nortstars nye produkter vil de nærme seg Simrad.

Flere skjermer

Det nye systemet egner seg spesielt godt for større båter hvor det er behov for flere skjermer. Dette løses ved hjelp av tynne ethernett kabler som er enkelt å montere. Den minste 12 tommer skjermen har all elektronikken bygget inn, mens den store 15 tommer skjermen har elektronikken i ekstern boks. Tilkoblingsmulighetene er nærmest ubegrenset, og systemet kan også brukes som underholdingselektronikk. Du kan se TV og musikkspillelisten din på skjermen ved siden av plotterbildet. Systemet er også klart for Navicos nye radar. Den kan du lese om her.

C-Map Pro

Northstars 8000i bruker C-Maps siste avanserte teknologi. C-Map Max pros kart holder en høy standard og skal være det første kartsystemet for fritidsbåter som innfrir ISO 19379 serfikatet. Kartet ser og føles ut som et papirkart på skjermen, men med mulighetene til vektor kart. Du kan oppdatere C-Map Max kartene i sann tid 24 timer i døgnet. Kartene innholder detaljert dybdeinformasjon som kan vises i 3D

Berøringskjerm

Touch skjerm er siste mote, og her følger Northstar Garmin. Det er ingen tvil om at iPhone har inspirert den maritime elektronikken. Deres måte å flytte rundt på kartet, zoome inn og ut er genial. iPhone har satt en standard på hvordan kart skal behandles på en berøringskjerm. Northstar har valgt et helt annet brukergrensesnitt som jeg ikke ble helt klok på. Som å sette gassen på rattet, og giret på gulvet i en bil.

    Northstar vil konkurrere mot Raymarine G-serie, Furuno Navnet og Simrads Glass Bridge 40. Skal det hevde seg mot disse sterke merkevarene må de vinne på pris.

   

Se film klipp av systemet fra Mets