Hans Petterson og Jörgen Larsson er i hardt vær.
HP 1030 kom på vannet i høst, kraftig forsinket.

HP 1030 i hardt vær

Produsenten av HP 1030 har gått tom for penger, og selskapet er tatt under gjeldsforhandlinger i Göteborg skifterett.

Publisert Sist oppdatert

I et brev fra advokatfirmaet Gallus, Olofsson & Öman i Gøteborg fremgår det at produsenten av HP 1030 trenger mer penger for å fortsette driften. Et foreløpig regnskap viser en underbalanse på fem millioner kroner.

– Selskapet mangler kapital og har ikke midler til å ferdigstille båtene som er bestilt, skriver boadvokat Henrik Gallus i brev til kreditorene.  Han vil nå gå i forhandlinger med kreditorene for å få til en frivillig akkord, eller rekonstruksjon av selskapet, som det heter på svensk.

Advokat Gallus sier at en finansieringsløsning må finnes i løpet av tre til seks måneder. Han vil gå i akkordforhandler med uprioriterte kreditorer, og søker samtidig frisk kapital fra folk som vil satse på på HP. Dagens eier vil også gå inn med mer kapital i selskapet, om det skapes en fornuftig refinansieringsplan.

Hovedårsaken til underbalansen er store utviklingskostnader i forbindelse med nye båttyper. Eierselskapet Simfotech har rett og slett ikke klart å selge nok HP 1030 til å dekke kostnadene forbundet med utvikling og produksjon.

Selskapet mangler nå midler til å ferdigstille de bestilte båtene. Ifølge Gallus har selskapet 12 ansatte.