Strøm og en liten USB-kontakt er det som er av tilkoblinger bak.
Plotteren kan du ta med deg i lomma å bruke hvor du vil.
GPSMAP 620 kan også brukes til bilnavigasjon.

Imponerende fra Garmin

Liten, men med fantastisk ytelse og brukergrensesnitt. GPSMAP 600-serien er perfekt for små båter.

Publisert Sist oppdatert

Vi liker Garmins 5000-serie. Nesten som en gigantisk iPhone. Plotterne i denne serien har ingen knapper, kun en stor skjerm. Vi testet seriens minste GPSMAP 5008 i seilas 9-2008. GPSMAP 620 er en miniutgave av 5000-serien.

For mindre båter

GPSMAP 600 er liten, men skjermen er imponerende stor. Den tar opp minimalt med plass på dashbordet eller i cockpiten, men informasjonen på skjermen er imponerende. Skjermen på 5,2 tommer har en oppløsning på 800 x 460 pixler. Det er bedre enn f.eks Raymarine E80 som har 680 x 460. Kartene blir derfor meget detaljerte på den lille tassen.

Enkel installering

Du kan ta i bruk plotteren uten å installere noe som helst. Plotteren har innbygget GPS antenne. Den går også på batteri. Et batteri skal kunne vare i ni timer. Med plotteren følger en monteringsbrakett hvor plotteren kan klipses på. Er du redd for å strekke ledninger kan du bare ta av plotteren for å lade den om kvelden. Det følger med en strømledning som passer sigaretttenneren.

    Plotteren kan du ta med deg i lomma, eller om bord i andre båter om du f-eks skulle låne deg en båt.

Enkelt brukergrensesnitt

GPSMAP 600 bruker samme gernsesnitt som de større 5000-plotterne. Det meste av funksjoner er kun et par fingertrykk unna. Du har en funksjon som viser steder av interesse (P.O.I). Denne funksjonen skuffet litt under testen av GPSMAP 5008, men tjenesten vil nok gradvis bli bygget ut. Plotteren har en funksjon som viser deg veien til det stedet du ønsker å finne. Tenk deg at du har lite fuel igjen på båten, og er ikke kjent i område. Da finner du frem nærmeste bensisnstasjon fra plotteren, og lar den vise deg ruten dit.

Få tilkoblingsmuligheter

GPSMAP 600 snakker dessverre ikke med Garmins CANet® teknologi. Du kan dermed ikke koble til deres nye vindmåler, eller bensin forbruksmåleren de lanserte i fjor.  Men den har NMEA 0183 inn og ut. Du kan til og med koble til AIS mottager.

    Prisen i Norge er ikke klar, men i USA koster den 1000 dollar.

Se filmklipp av plotteren fra Mets her.