Nytenkende alt-i-ett plotter

Noen bruker PC og andre plottere. Digital Yacht tar det beste fra de to verdener i samme produkt.

Publisert Sist oppdatert

Engelske Digital Yacht har lansert en rekke smarte PC produkter for båt som f.eks PC som bruker minimalt med strøm, og en antenne for bedre WiFi rekkevidde. Nå kommer de med ”Touch” kartplotter

Touch skjerm

Det nye systemet består av en 12 eller 15 tommers berøringskjerm og en sort boks med en rekke egenskaper bygget inn. Systemet oppfører seg som en plotter, men gir kraften og fleksibiliteten til en PC.

    Boksen bygger rundt en Intel Atom-prosessor som i følge leverandøren skal både være kraftig samtidig energi gjerrig.

GPS, AIS og WiFi

Boksen har høy funksjonalitet. AIS B transponer er bygget inn. Det gjør at du kan se skip og skip kan se deg via radiobølger. Skipene blir tegnet inn på plotterens kart. Som mye av dagens Ploteren har også denne boksen GPS antenne bygget inn. Det gjør monteringen enklere.

    Den har også innebygget trådløst datanettverk (WiFi). Du kan dermed laste ned værkart. Om det ikke er trådløst nett i havnen, kan du laste ned kartene på en PC og overføre dem til ”Touch” via en USB-pinne.

Innebygget kart

Boksen kommer med C-Map Max Pro kart lagt inn, men disse kartene må ”åpnes” via et abonnement eller kjøpes. Det skal ligge 35 000 kart inne i boksen. I følge produsenten skal kartene tegnes lynkjapt opp på skjermen. Kartbildet kan deles på en rekke måter. Radar bildet kan legges over kartbildet mm.

    Videre kan du koble til radar og ekkolodd til boksen, og selvfølgelig tastatur og mus.

Boksen snakker

En unik funksjon er at systemet kan fortelle deg kartinformasjon. Du kan stille hvor ofte stemmen skal oppdatere deg. Den kan fortelle din fart, kurs, dybder mm. En liten høytaler kan kjøpes som ekstra utstyr.

Boksen vil komme i salg ut på nyåret. Den vil koste 2895 pund i england inkl. moms. Systemet omfatter 12” berøringskjerm og sort boks med AIS, WiFi og GPS.

Mer info finner du her

www.digitalyacht.co.uk