Brukegrensesnittet er moderne og enklet i bruk.
Lowrance med ny teknologi

Lowrance med ny teknologi

Nytt brukergrensesnitt, ny kart teknologi og lav pris. Lowrance HDS serie imponerer.

Publisert Sist oppdatert

Mets/Amsterdam

Vi kåret Lowrance til messens beste kjøp under Dra til Sjøs messen i Bergen i fjor når vi sammenlignet plottere med 8 tommers skjerm. Du kan lese saken her.

    Det var pris og tekniske data som de gikk til topps på. Men de var svake på brukergrensesnitt og hastighet. Nå er det lite å utsette på deres siste modeller

Helt nye plottere

Lowrance viste på Mets en helt nye serie plottere fra 10 tommers skjermer ned til fem. Plotterserien kalles HDS som betyr High Defintion System. Plotterene selges med innebygget GPS. De kommer i to versjoner, med ekkolodd beregnet for hobbyfiskere. Teknologien kaller de Broadband Fishfinder. Den skal gi mer informasjon og mindre støy.

    Boksen er vanntett og tilkoblingsmulighetene gode. De har moderne Ethernett NMEA 2000 kobling, noe som gjør monteringen svært enkel.

    Plotteren kan hente inn motorinformasjon fra moderne Yamaha, Suzuki og Evinrude modeller.  Da kan du se motorens forbruk, rekkevide, tempratur mm.

Du kan også koble til Navicos nye radar som ble lansert på Mets. Les mer om den unike radaren her.

Nytt kartsystem

Plotterne bruker Navionics nye TurboView teknologi. Det gjør at man kan zoome inn og ut sømløst. En slik løsning er fremtiden, og de fleste vil nok komme etter. Furuno hadde dette allerede i fjor, og deres løsning virker fremdeles et hakk mer avansert.

Nytt brukergrensesnitt

Plotteren har fått et helt nytt brukergrensesnitt som kombinerer tekst og illustrasjoner. Det er svært lett å finne de funksjonene man ønsker. Du kan også velge norsk språk. Plotteren har fått hurtigknapper på bunn av skjermen slik som Raymarine har hatt i evigheter. Brukergrensesnittet er noe av det beste jeg har sett.

Godkjent oppløsning

Oppløsningen på skjermen har mye å si for hvor mye informasjon den skal vise. Det er viktig, spesielt når man ønsker å dele skjermen i flere bilder. Oppløsningen på 10 tommeren imponerer ikke. Den har SVGA oppløsning som er 800 x 600 punkter. 8 tommer modellen har samme oppløsning, noe som er bra for denne størrelsen. 7 tommeren har VG oppløsning, 640 x480. Det tilsvarer oppløsningen til Raymarine E80 og C80. 5-tommeren har en oppløsning på 480 x 480.

Skjermen skal i følge produsenten vær god å se i sollys.

Utsolgt

Det ble opplyst under Mets-messen at det kan bli vanskelig å få tak i disse plotterne fordi etterspørselen har vært så stor fra USA.

Mye for pengene

Plotterne vil bli aggressivt  priset. Norsk pris er ikke klar, men vi har fått tak i Euro prisene uten moms.

HDS 10 med ekkolodd: 2 450 euro, ca 25 000 NOK

HDS 10: 1 825 euro, ca 19 000 NOK

HDS 8 med ekkolodd: 1 900 euro, ca 19 500 NOK

HDS 8: 1 375 euro, ca 14 000 NOK

HDS 7 med ekkolodd: 1 200 euro, ca 12 500 NOK

HDS 7: 895 euro, ca 9 000 NOK

HDS 5 med ekkolodd: 790 euro, ca 8 000 NOK

HDS 5: 595 euro, ca 6 200 NOK

Se film om plotteren her