Radarbildet fra den nye radaren skal være mye enklere å forstå.
Den nye radaren egner seg bra for seilbåter da den trekker lite strøm

Revolusjonerende radar fra Navico

Den norske elektronikk giganten har hentet inn militærteknologi som gir mange fordeler.

Publisert Sist oppdatert

Det store bildet:  Øystein Bredal Thoresen fra Navico viser stolt frem den nye radaren

Den nye radaren fra Navico er et felles produkt for Simrad, B&G, Northstar og Lowrance. Boksen vil få den logoen som matcher resten av oppsettet.

Helt unik

Den nye radaren benytter en metode som kun har vært brukt på millitært utstyr. En radar virker på den måten at det sendes ut et mikrobølgesignal som kommer tilbake og blir målt. Simrads nye radar sender ut bølger av mikrobølger i forskjellige frekvenser. I stede for å bruke kraftige magnetrons for å sende mikrobølge signalene, bruker Navico en teknologi som kalles FMCW.

   

Mange fordeler

Fordelen med systemet er at radaren trekker minimalt med strøm. Microbølgene den sender ut er også mye svakere, så det er ikke noe problem å stå rett foran radardomen. Strålene er bare en brøkdel av en mobiltelefon. Radaren er også klar med en gang du skrur den på.

Bedre bildet

Det kreves et trenet øye å lese et radarbildet. Derfor er det bra det er mulig å lege radarbildet over et kart. På den nye radaren fra Navico vil bildet på radaren stemme mye bedre med kartet. Radarbildet er uten den typiske dødsonen rundt objektene. Det gir en tryggere navigering.

Enkel montering

Radaren trenger kun en tynn kabel av ethernett type. Det gjør monteringen svært enkel. Radaren snakker med alle nye plottere levert fra Navico, til og med den lille nye fra Lowerance med 5 tommers skjerm.

    Radaren kan også brukes på enkelte eldre modeller. Disse vil kreve en programvare oppdatering som kan lastes ned gratis.

    Radaren vil koste mellom 15.000 til 20.000. Den vil ikke bli leveringsklar før andre kvartal.

Tekniske data

Forbruk: 17 watt i drift, 1,6 W i stand by

Vekt: 7,4 kg

Dimensjoner: 280 i hyde x488 mm i diameter

Se presentasjonsfilm av radaren