Selden tar pulsen på markedet

Selden produserer master på flere steder i verden og er en stor leverandør av riggutstyr. Mats-Uno Fredrikson forteller at de nå har mer fokus på ettermarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Mats-Uno Fredrikson, markedssjef i Selden har sett en kraftig tilbakegang for etterspørselen etter deres produkter. Den største kunden til Selden er Bavaria, men Selden leverer også rigger til alt fra joller til avaserte kullfibermaster. Selden produserer i Sverige, Nederland, England og USA.

Bråstopp i USA

Det amerikanske markedet for seilbåter har faktisk ikke hatt så stor nedgang frem til for noen uker siden, forteller Mats-Uno til Seilas. Men nå har bankene stoppet å gi lån for å finansiere båter, og det har gitt en bråstoppp.

Nedbemanning

Selden har trimmet sin stab, men på en smertefri måte. – Vi har mange sesongarbeidere, og deltidsansatte. Vi har klart å redusere staben ved å unngå å engasjere ekstrahjelp, de som har gått har gått av naturlig avgang.

Satser nytt

Det er dekksutstyr som er det store nye til Selden. Mats-Uno Fredrikson foteller at de handlet inn 100.000 blokker til eget bruk tidligere. Disse vil nå bli erstattet av egne produkter. Svenskene produserer det meste av blokker fra små til store, også spesilablokker for wire og tikkeblokker for joller.

    Blokkene har vært levert sammen med master til det profesjonelle markedet. Nå tar Selden skrittet inn i forbrukermarkedet også.

Laget i Kina

Dekksutstyet til Selden blir produsert i Kina, men alt blir kontrollert og pakket av folk fra Selden.