Tauklemme for storseilskjøte fra Spinnlock
Lydsystem fra Blue and Green som holder båten ren under dekk.
Navigasjonsprogramvare for mobil fra Navionics
Ny jakke fra Henri Lloyd.
Orbit blokkene fra Ronstan
WC og bidet med flott design.
Cobras nye telefonhåndsett. Fra den får du også tilgang til telefonboken din på mobilen.
Den grønne delen er el. motoren

Hybridmotor til topps

Miljøprodukter preget Dame Award juryens valg av neste års beste utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Det ble utdelt en over all vinner samt vinnere i diverse kategorier. Det ble også noen spesielle utmerkelser.

Vinneren, en multimotor

Hybridmotoren til Øseriske Steyr kan brukes på fire forskjellige måter. I utgangspunktet er det en vanlig dieselmotor med en el. Motor koblet mellom motoren og akslingen. Denne el motoren bygget kun 10 cm.

    El motoren er dieselmotorens startmotor, men kan også fungere som en selvstendig motor med hastighet opp til 5 knop. Båten vil da gå helt lydløst uten utslipp. På en seilbåt kan motoren brukes til å lade batteriene når man seiler. Den kan også fungere som en kraftig dynamo for å effektivt lade batteriene under motorkraft.

    Videre kan man kjøre både el, og diesel motor for å få maksimal kraft.

Kategorivinnere

Cobra vant maritim elektronikk kategorien. Deres telefonhandsett kobles sammen med mobiltelefonen via Bluetooth. Du kan med håndsette bruke din mobiltelefon under tøffe forhold. Cobra håndsette tåler vann og har en kraftig høytaler slik at det er lette å snakke i støyende omgivelser.

Innendørs utstyr

Tecma fikk pris for sin wc og bidet. Begge får skryt for god design og høy komfort. Lokket på doen lukkes stille slik at man ikke vekker andre om bord når det er i bruk, kommer det frem av juryens uttalelser.

Dekksutstyr

Ronstan fikk pris for son Orbit Blocks serie. De er svært lette i forhold til styrke. Vekten er konsentrert i område hvor det er mest press. I stede for sjakler brukes det en dyneema løkke.

Klær og mannskaps utstyr

Henri Lloyd gikk til topps med sin TP2 shadow 2G jakke. Den har gjennomsiktige paneler i heten for bedre utsyn og er laget av et materiale som puster bedre samtidig som det er mer vannmotstandig.

Maritim programvare

Navionics gikk til topps med sin navigasjonprogramvare for mobilteefoner. Programvaren skal virke på siste generasjons mobiltelefoner, ikke bare iPhone som på bildet

Spesielle utmerkelser

The Blue and Green Marine Ltd fikk pris for sitt lydsystem for å holde bunnen på båten ren. De fikk pris for det mest grønne produktet. Systemet bruker lydbølger som skapes fra en sender eller to som festes til skroget. Lydblgene gjør det utrivlig for alger og annet udyr, og skal holde bunnen ren. Lyden er ultralyd som vi ikke kan høre.

Mest innovative produkt

Spinnlock fikk utmerkelse for sin taulås for storseilskjøte. Systemet er beregnet for seilbåter fra 38-50 fot, og vil være ypperlig på båten med tyskerskjøte og få vinsjer. Det unike er at man enklet kan slippe ut skjøte kontrollert selv med store krefter i skjøte.

Du kan lese mer om de nominerte produktene her.