Søk i arkivet

Skuffer og skap under køye forut
Skuffer og skap under køye forut
Tilgjengelig motorom
Tilgjengelig motorom
Løs baugspryd
Løs baugspryd
Lukket flåteplass
Lukket flåteplass
Bad med våtrom akter
Bad med våtrom akter
Bysse på styrbord
Bysse på styrbord
Interiør i eik
Interiør i eik
Salong og bysse
Salong og bysse
Romslig cockpit
Romslig cockpit
Stor targabøyle
Stor targabøyle
Prøveseilas i Frankrike
Prøveseilas i Frankrike
Hans Lange flytter inn
Hans Lange flytter inn

Langes nye hjem

Hans Lange i Lange Maritime er levende reklame for båtene han selger. Nå flytter han inn i verdenspremieren Ovni 445.

Stockholm, Sverige
Foto: Ole Henrik Nissen-Lie, Seilas / pressefoto Lange Maritime

Hans Lange er blid som en sommersol denne novemberdagen i Stockholm. Han stiller ut den nye aluminiumsbåten Alubåt Ovni 435, som han forhandler i Skandinavia. Svenskene er nysgjerrige på båten og publikum står i lang kø ved standen. 

Spesialtilpasset
Den nye båten heter Ovni 445 og er et helt nytt skrog. Arkitekt er Marc Lombard, men man kjenner igjen mye fra forrige nyhet, Ovni 495 tegnet av Briand. Skroget har fått en rettere stevn enn sin forgjenger, bredere akterskip, bedre ståhøyde og den nye stilen hva angår interiør. Dekket har også rundere profiler. 445 får som storesøster en U-salong med åpning fremme, pantry på styrbord side og eget teknisk rom mellom to akterlugarer om det er den versjonen man velger. Som med alle øvrige modeller tilpasses den etter ønske.


Seilas sitter sammen med Lange i salongen. Båten er utstyrt med en real dieselovn og et stor våtrom. Ovni tilpasser interiørløsningene til eiernes ønsker, og vi bemerker at denne må være bestilt av en kjøper som vil dra på ekspedisjoner til arktiske strøk.

Langtur
–    Denne skal jeg bo i selv, sier Lange. Han har lang erfaring tidligere med å bo i båt, og kan ikke tenke seg noe bedre enn et flyende hjem, som man kan kaste loss med når det passer. Lange er litt bekymret for at Ovni skal få et rykte som rendyrket ekspedisjonsbåt. 


– Dette er fine båter for turseiling hjemme i skjærgården. Aluminium er et lett og sterkt materiale, som brukes i nesten alle yrkesfartøyer. Man er ikke nødt til å seile til Antarktis selv om må kjøper en Ovni, sier Lange. Alubåt Ovni 445 har senkekjøl og to ror. Ballasten ligger innesveiset i skroget og gir ifølge produsent full stabilitet uansett kjølens posisjon.

Med byssa til styrbord for salongen får man bra anlegg mot ryggen å sofaen når man skal lage mat i krenging og stor sjø. Forut er det en stor forpigg og mye stuerom. Mer informasjon om båten får du på www.langemaritime.com.


Flere seilbåter finner du på batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen