Norske Marex ble nominert, men ble slått av Nord West.
HP 1030 ble ikke nominert.
Nord West 370 sport

- Svaksynt jury

Svensk seiler rister på hodet etter at Nord West motorbåt ble kåret til den mest innovative båten på Stokholmsmessen.

Publisert Sist oppdatert

Nord West lager fantastiske motorbåter i beste Orust stil, men deres nye modell 370 kan vel ikke kalles innovativ mener Hans Petterson som utstilte HP 1030 på messen.

    Prisen blir delt ut til innovative båter som bringer båtlivet til folket.

    – Nord West er svært kostbar, den har to store forurensende motorer uten partikkelfilter og båten er full av regnskogstømmer. Det er ikke fremtiden for båtfolket, sier Hans Petterson.

Du kan lese mer om Nord West 370 her.

Kom ikke om bord en gang

Hans Pettersons båt ble ikke nominert en gang. Han forteller at ingen av jurymedlemmene var om bord i båten hans. HP 1030 er en moderne seilbåt med en rigg slik som på Volvo 70 båtene. Den har også el-motor. Båten er fri for regnskogsmaterialer og er bygget med moderne vakuumstøp som gjør den lettere og sterkere.

Du kan lese om HP 1030 her

    Juryen bestod av gamle gubber som har vanskeligheter for å se innovative løsninger mener Hans Petterson. Juryen bestod av journalister fra stort sett svenske båtblader, men også en norsk og en finsk journalist var med.

Norsk båt nominert

To seilbåter var nominert. Moody 45 DS og den splitter nye dagseileren Tarac. Også en norsk produsent var med, Marex, med sin nye 37-foter. Det er en bobåt med mindre motor og fri for regskog. Marexen er også nominert til europas motorbåt.

Du kan lese om Marex 370 her.

Du kan se film fra juryarbeidet her.