Hallberg-Rassy 372 er trekkplaster
Mange vil se Ovni 445.
Det er ikke vanskeligere å seile en morsom båt, sier Hans Petterson.
Vi har solgt 16 båter i høst, sier Torgny Jansson.
Folk vil ha det enkelt, sier Gøran Gross
Lang kø ved inngangen

Dagseilere trend i Sverige

Interessen for seilbåter er stor på Scandinavian Boat Show i Stockholm, og folk står i kø for å se på nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Stokholm, Sverige

Denne helgen er det båtmesse i Stockholm, og messen kan skilte med åtte verdensnyheter. På seilbåtsiden er nyhetene Hallberg Rassy 372HP 1030, Multi 23 og Tarac.

Besøket er bra. Foran hovedinngangen er det lang kø av mennesker lørdag og formiddag. Foran verdensnyhetene står titalls mennesker i kø for å ta en titt. Utstillerne mener salget er brukbart.  Interessen er stor for de nye dagseilerne, men også Hans Lange i med nyheten Ovni 445, Magnus Rassy med nyheten HR 372 og Torgny Jansson med nyheten Arcona 430 melder om stor interesse. Arcona 430 er en sportscruiser som er nominert til ”Yacht of the year” 2008. (I nominasjonskomiteen deltar Seilas fra Norge, og prøveseilas med Arcona 340 kan du lese om i Seilas 8, som er i salg nå, eller laste ned som PDF fra seilas.no).

–    Vi hadde solgt seks båter innen finanskrisen satte inn. Nå har vi solgt 16 båter, sier Jansson, som er svært fornøy med interessen fra publikum.

Normalår

Båtbransjeforbundet Sweboat har utarbeidet en prognose som viser at det i løpet av 2008 blir solgt ca 17500 båter i Sverige. Det er samme antall som i 2005.

–    Båtsalget har vokst nesten uavbrutt i 15 år, med et markant toppår i fjor med 25 prosent vekst fra 2006. Nå ser vi en normalisering. Nybåtsalget synker, mens det såkalte ettermarkedet (service, opplag og utstyr) fortsatt har en god utvikling, sier Mats Eriksson, som leder Sweboat.

Dagseilere

På Scandinavian Boat Show er det stor interesse for dagseilere. Tarac, Esse 850 og HP 1030 er uttrykk for en trend der seilglede er det sentrale.  – Folk har det travelt og mange vil komme fort ut på sjøen for å oppleve seilglede uten å måtte kalle sammen et stor mannskap, sier Gøran Gross, som har utviklet Tarac sammen med Håkan Sødergren.

Se flere seilbåter på batguiden.no – Norges største båtutstilling på internett.