"Knappseiling" der rormannen når elvinsjenefoto: Peter Szamer
Større storseil og 110 prosent genoa. foto: Peter Szamer
Badet, foto: Peter Szamer
Bord over motorkassen i akterlugaren, foto: Peter Szamer
Forpiggen, foto: Peter Szamer
Akterlugaren, foto: Peter Szamer
Mer lys, foto: Peter Szamer
Kartbordet, foto: Peter Szamer
Byssa, foto: Peter Szamer
foto: Peter Szamer
foto: Peter Szamer
Fallene går i dekket
Flush dekk med god passasje
Melkefarget lufteluke over badet.
Aktercockpit med stort ratt
Finaste vi har laget, sier Magnus Rassy.
Verdensnyhet i Stockholm

Raskere og lysere Hallberg-Rassy

Magnus Rassy ønsker Seilasleserne velkommen om bord i den nye Hallberg-Rassy 372, som er en lysere og luftigere båt enn sine forgjengere.

Publisert Sist oppdatert

Stockholm, Sverige

Publikum står i lange køer for å komme inn på Scandinavian Boats Show i Stockholm denne helgen. I utstillingshallen er stemningen god. Finanskrisen har ikke tatt båtinteressen fra ”søta bror”. Magnus Rassy stiller ut sin helt nye Hallberg-Rassy 372.

– Det er riktig timing for denne nyheten. Vi har solgt til Russland, England, Tyskland, Skottland, Danmark og Sverige allerede, ramser han opp. Og legger til: – Men det er fortsatt mulig å bestille nå og få båten levert før neste sommer. Listepris på nyheten er 2,3 millioner kroner med eurokurs på 8,5 kroner (275.000 euro).

Rask

Hallberg-Rassy 372 har et nyutviklet skrog som ifølge Rassy skal være raskt og gi myke bevegelser i sjøen. Båten er konstruert av German Frers, som mener at den er enda raskere enn HR 40. Masten er høyere enn på forgjengerne og storseilet større. Dette er en kystseiler som man kan krysse verdenshavene med, lyder reklamen.

Båten skal være enkel å håndtere. Alle fall er ført i kanaler til elektriske vinsjer i cockpiten, og alt tauverket forsvinner i luker under dekk. Rattet er større enn på tidligere modeller. Dekket er flush med ankervinsj og genoarulle montert under dekk. Den har hele fem store luker med glassflatene montert i plan med dekket. De store lukene over salongen gir mye lys. I tillegg er sidevinduene de samme som på HR 54, og de kan åpnes. Dermed får man en usedvanlig lys og luftig modell.

Romslig

Båten er utstyrt med bad med dusjkabinett i plexiglass og to store garderober for våttøy. Akterkabinen er stor og romslig. Forpiggen har dobbeltkøye med lengde på hele 2,12 meter. Blant interiørdetaljene kan også nevnes spesialvevde puter i off-white med mahognifarget mønster. – Så gode de er å sitte i, utbryter en av kvinnene som har sett seg ned i salongen, mens Seilas snakker med Magnus Rassy.

Se flere seilbåter på batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett.