HP 1030 kan leveres med el. motor. Et Li-ion vil være ypperlig i en slik båt.
Mindre, lettere og mer effektive

Mindre, lettere og mer effektive

Er Li-ion batteriene begynnelsen på slutten av blybatterier?

Publisert Sist oppdatert

Mastervolt vil lansere batterier med Lithium-ion  teknologi. Dette er av samme type som nå brukes i PCer og mobiltelefoner. Denne teknologien har den beste effekt per kilo, og mister nesten ingen energi over tid når det ikke er i bruk.

Mange fordeler

Li-ion lades raskere med 15 prosent høyere effekt, og motoren kan derfor utstyres med mindre dynamo. Batteriet kan også kjøres lengre ned, og det er ingen problem å bruke 80 prosent av batteriets kapasitet før ladning. Et blybatteri skal ikke kjøres mer en 50 prosent ned. Levetiden vil også være tre ganger lengre enn blybatterier.

Kostbart

Med en pris på over 35 000 kroner så er ikke dette batteriet for hvem som helst. Målgruppen vil først og fremst være båtbrukere som tenker vekt og plass, men også båter med el. motor er dette svært spennende, hvor batteriets egenskaper kan gjøre el. motor et langt bedre alternativ.

Et batteri kan erstatte en hel batteribank. Et batteri på 40 kilo kan erstatte to 200Ah 12 volts batterier som til sammen vil veie 140 kilo. Batteriet måler 200 x 600 x 340 mm og har en kapasitet på 160 Ah på 24 volts anlegg.