Fortsatt fornøyd med miljøbunnstoff

Fortsatt fornøyd med miljøbunnstoff

Miljøprosjektbåten «Ren Glede» ble påført bunnstoffet Cuprotect i januar 2007. Resultatene er så langt gode, forteller tidligere båteier Sven Janssen.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: Miljøbåten «Ren Glede» brukes til å teset

Cuprotect ble påført av firmaet Renskib etter at skroget på «Ren Glede» var grunnbehandlet av Bærum Plastservice i januar 2007. Båten ble sjøsatt tre måneder senere og har siden hatt sin hjemmehavn ved Killingen ved Bygdøy. 

– Etter ca ett år i sjøen siden forrige sjekk på land fungerer Cuprotect etter prosjektets oppfatning fremdeles meget tilfredstillende, sier Sven Janssen. Uttalelsen er basert på sammenlinkingen med andre bunnstoff.

 Det var noe groe og slim, samt rester av ruer på enkelte mindre områder. Dette blot seg enkelt fjerne med avspyling. På propell og propellakselstøtte som ikke var påført Cuprotect var det betydelig begroing av skjell.

Den forrige inspeksjonen på land var i september 2007, og etter dette lå båten for det meste i ro i boblehavn til april 2008. Etter at båten fikk ny eier har den siden mai i år blitt seilt kun syv ganger frem til september, noe som er en nedgang i forhold til tidligere bruksfrekvens.

Miljøbåten «Ren Glede» er en Wauiquez Centurion 32, og  vil bli liggende på sjøen også kommende vinter med hjemmehavn på Aker Brygge, noe som kan være av interesse i for prosjektet da det kan være andre vannforhold enn på Killingen.