Dag Skarsgård

Bedre vindprognoser

Grib-filer brukes både av regatta og langturseilere for å planlegge en seilas. Er er en amerikansk tjeneste som skal være svært nøyaktig.

Publisert Sist oppdatert

Det er spesielt nær land at høy oppløsning på Grib-filene spiller en viktig rolle. PredictWind bruker topografien for å beregne hvordan dette påvirker vinden.

Flere tjenester

PredictWind leverer ikke bare Grib-filer, men også vanlige værprognoser til dem uten PC. Du kan betale en fast månedsum, eller på daglig basis. Grib-filene koster mye. 150 dollar per måned, eller 10 dollar per dag. Den billigste pakken koster en dollar per dag, eller 15 per måned.

Norsk forhandler

Dag Skarsgård i seilpartner er kjent som en forhandler av regattaprogrammet Expedition. Seilpartner A/S er nå også forhandler av PredictWind.

Mail fra Dag Skarsgård

Har du prøvd PredictWind? Dette er et genialt og banebrytende produkt innenfor værtjeneste for seilere. PredictWind er en tjeneste som leverer høy-oppløselige grib-filer for hele verden, ja faktisk oppløsning ned på 0,6 nm. Denne tjenesten er integrert i Expedition 6.x og er svært lett å bruke, høyreklikk på kartet der du ønsker grib-filer,- klikk på PredictWind, velg oppløsning etc, og vips så har du en grib-fil som for å kjøre weather routing eller annet. Dette fordrer at du er registrert på PredictWind og det er en gratis prøveperiode frem til jan 2009.

 

Ta en kikk på into-videoene og infoen som ligger på sidene www.predictwind.com.