Ikke bare klassiske båter. Her en modell av Ovni 395.
6 mR «Norna»
Detalj av "Jeløen"
Orginalen "Jeløen"
Modellen "Jeløen"
Radiostyrt BB11.
"Jeløen" under bygging
"Jeløen" fra 1915 under seil i anledning Seilas' 100 års jubileum.
Modellen av "Jeløen" ble ferdig i disse dager.

Modellbåter etter orginaltegninger

May og Helge Bendixen lager fantastiske modellbåter av mange av Norges klassikere. Siste nybygg er av av spissgatteren "Jeløen" fra 1915.

Publisert Sist oppdatert

– "Jeløen", 5,5 seilmeter Københavner-regel, fra 1915. Båten er pietetsfullt restaurert og varmt tatt vare på de siste årene av våre venner Ingrid og Gabriel Lund i Moss. Det var umulig å la være å bygge modell av denne båten, skriver Helge Bendixen på sin nettside.

Det står videre: Jeløen er ferdig ! Verdens vakreste spissgatter fra 1915 ! Byggingen av denne modellen har kanskje vært vårt morsomste prosjekt til nå. Det har vært et samarbeid med eieren hele veien. Vi begynte med å måle opp båten fra stevn til stevn, tegne spanteriss og profiler. Så plukket vi ut materialer i eik, furu og oregon pine. Modellen er bygget med bordganger på spant og dekkslister på dekksbjelker. Seilene er sydd av dunlerret. Det hele i skala 1:20.

Modeller med fjernstyring

Helge Bendixen har sammen med Gustav Dietrichson fått tillatelse til å bygge BB 11 1-meter av Bringsværd-familien. Disse modellene leveres i to versjoner. En for peishylla og en for sjøen som en radiostyrt seilbåt.

    Modellene blir bygget helt for hånd i skala 1:6,18- og som den store BB11, med bordganger i mahogny på ribber. Skroget, som er epoxy-behandlet inn- og utvendig, er pottetett. Mast, bom, dekkslayout og alt utstyr er tro kopier av storesøster- som båten forøvrig. Skrog og alle andre mahogny-deler får høy, varig lakk-finish. Med et par enkle håndgrep kan rigg/seil monteres og demonteres. Modellene kan leveres med et spesialdesignet  transportstativ med rom for radiokontroll, batterier og reserveutstyr. Masten ligger beskyttet, festet i stativet- over båten.

Flere båter til salgs

Helge Bendixen har en rekke modellbåter til salgs alle tegnet av våre kjente konstruktører som Chr. Jensen, Bjarne Ass og Johan Anker. Priser fra 9.000 til 19.000 kroner.

Du finner modellene her