Kongeyachten Britannia «forsvunnet»

Etter å ha vunnet for tredje gang i rettsapparatet, skulle en tro at veien lå åpen for Sigurds Coates til å hente hjem kopien av kongeyachten «Britannia», men farsen i Arkhangels vil ingen ende ta.

Publisert Sist oppdatert

En skulle ikke tro at den 120 fot store seilbåten «Britannia» kunne forsvinne sånn uten videre. Men det er det eieren av verftet nå hevder. Båten som befinner seg i den store verftshallen heter «St. Peter the Great», mens ingen vet hvor «Britannia» har tatt veien. Bristen i verftseierens historie er imidlertid at de to båtene tilsynelatende er like, og at han vil få vanskeligheter med å redegjøre for hvor den ene er forsvunnet og hvor den andre er kommet fra.

Navnet overmalt

Hva som får eieren av verftet til å tro det er mulig å slippe unna med å overmale navnet på båten, ettersom det finnes hundrevis av vitner som kan bekrefte at båten er den samme, enten navnet er slik eller slik, er ikke lett å forstå. Saken er blitt en utfordring for rettsvesenet i Russland og namsmannen i Arkhangels som begge nå må vise omverden at disse er ubestikkelige og i stand til å se til at en rettskraftig dom følges opp. Spørsmålet blir også om man har mot til å utfordre verftseieren med tiltale ettersom saken nå har tatt skrittet fra tvist til kriminell handling. Partene skal 29. september fremlegge bevis overfor namsmannen i Arkhangels om det rettmessige eierskap av båten.

Rister på hodet

Den rettmessige eieren av båten, Sigurd Coates rister på hodet og vet ikke helt om han skal le eller gråte. Trolig velger han det første ettersom han idag er mer sikker enn noensinne på at han vil få båten. Spørsmålet er nå om han får den ut fi løpet av høsten eller om det skal gå nok en vinter og vår før båten blir å se i hjemmehavna ved Son.