Ny Kollisjonsvarsler

VESPER Watchmate er en enkel AIS-løsningen. Den varsler om skip på kollisjonskurs.

Publisert Sist oppdatert

AIS (Automatic Identification System) er et påbudt identiseringssystem for skip. I de proffe systemene består AIS av både en sender og en mottager. Handlesfartøyene sender derfor ut informasjon om kurs og fart, skipets navn og VHF-kallesignal. Med en AIS mottager om bord kan du lese disse signalene. Det mest vannlige er å ha slike motagere koblet opp mot båtens plotter som vil plotte inn skipene på plotterens skjerm. Dette krever at plotteren har AIS programvare innebygget, noe bare moderne og kastbare plottere har.

Enkel løsning

VESPER Watchmate fra New Zealand kan monteres i cockpiten. Men for å få den til å spille må Watchmate kobles opp mot en AIS-mottagerboks samt en GPS. Om du har VHF antenne i masten kan den brukes, men krever at du har en antennesplitter.

Oversiktlig system

Systemet skal i følge pressemeldingen fungere ekstra godt på steder der det er mye trafikk. Systemet plukker ut båtene som ser ut til å passer nærmest, eller som er på kollisjonskurs. Systemet viser hvor nærme skipene vil passere, og tidspunktet dette vil inntreffe.

Krever lite strøm

Systemet trekker kun 1,2 w og måler 208 x 135 x 76 mm. Boksen koster 300 engelske pund. Du vil også trenge en AIS mottager som koster fra ca 200 pund. Les mer her.

http://www.vespermarine.com/index.shtml