Interessant nyhet fra J/boat

J/97 er utviklet for det europeiske markedet og vil også egne seg for turseiling.

Publisert Sist oppdatert

Denne bør være meget aktuell for våre farvann og en fin innstegsmodell for familier, som ønsker kombinasjonen regatta  og fullverdig turbåt.

Prisen på den 32-fots lange båten er ikke helt klar, men jeg regner med at den vi starte på rett under kr. 1000 000,-. Inkl norske avgifter, forteller Harald Boe som selger J/boats i Norge i en e-post til Seilas.

    Så langt er kun en tegning offentliggjort, men konseptet er godt beskrevet i den internasjonale pressemeldingen.

Også for tur

Den nye båten passer inn som en lillesøster til J/109 og J/122 som begge bygges i Frankrike og er utviklet for det europeiske markedet. Båtene har høyere fribord og bedre egnet for turseiling enn sine amerikanske søstere.

Rorkult

Nyheten vil få en full lengde cockpit med rorkult styring. Hekken vil bli delvis åpen, og det er plass til flåte helt bak. Det meste av trimmuligheter er innen rekkevidde for rormannen. Båten vil få en inntrekkbar baugsryd for en stor gennaker. Båten vil dermed bli enkel å håndtere.

L-kjøl

Båten får et lavt tyngdepunkt med tung L-kjøl. Denne kjølformen er valgt da man slipper å hekte seg fast i bøyer og annet under vann. Stor kjølstabilitet gir gode kryssegenskaper og passer bra for turseiling.

Fire køyer

Båten skal egne seg for turseilig av en eller to par. Båten får eierlugaren bak på motsatt side av toalettet. Salongen skal være i følge pressemeldingen være stor. Båten har også en forovervendt kartbord og bysse. Fremst i forpiggen er det en V-køye.

Båten får premiere på Paris Boat Show i desember.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.