Detalj fra akterlugaren. Her er det god plass under cockpiten.
Cockpiten er løftet slik at plassen i akterlugaren blir bedre.
Med kun to lugarer i en båt på 11,27 meter blir det et stort bad og godt med stueplas.
– Endelig en skikkelig seilbåt
Salongen i Scanner 361
Scanner 361 har en tradisjonell innredning med to lugarer. Forpiggen er innbydene.
De fleste Scanner 361 kundene velger selvslående fokk
Prisen er overraskende lav i forhold til handverket om bord.
Scanner 361 er rask, og har et LYS-tall på 1,28

– Endelig en skikkelig seilbåt

Svenske Scanyachts stiller ut to modeller på Båter i sjøen med overraskende hyggelig pris.

Publisert Sist oppdatert

I det jeg hoppet om bord møtte jeg blikket til en potensielle norsk kunde. – Endelig en skikkelig seilbåt var hans kommentar hans til meg. Scanner båtene appellerer til folk som missliker industriproduktene til de store verftene.

    Scanyachts stiller ut Scanner 361 og Scanner 392. Båtene er utviklet av Nils-Eric Olofsson som stod bak 80-talls suksessbåtene Scanmar.

    Scanner 392 er deres nyhet i år, men skroget har en lang historie og ble utviklet alt på slutten av 80-tallet. Nytt i år er kjøl og rigg som vil gi båten bedre seilegenskaper.

    Scanner 361 er bare fire år gammel, men har linjer som er tradisjonelle. Hekken er relativt smal i forhold til dagens trend, men skroget er lettdrevet og rask. LYS-tallet er på 1,28 som er bra for en turseiler.

Bra pris

Håndverket under dekk er typisk svensk. Stilen også. Her finnes det mengder av skuffer og skap. Putene i salongen er av skikkelig tykkelse og sydd i god kvalitet. Jeg hadde en antagelse på at prisen ville ligge på Hallberg Rassy nivå, men det gjør det ikke. Scanner 361 koster 1,295,000 norske med dagens kronekurs. Med i prisen er sprayhood, foldepropell, blykjøl og seil.

    Enda morsommere er det å lese ektrautstyrslisten. Teakdekk koster bare 50.000. Spinnaker utrustning 13.000, Varmeapparat 25.000, og dette i svenske kroner. Sluttprisen på Scanner 361 vil nok ikke ligge mye over en av billigbåtene med samme utstyr.