RS Q´ba på land, med Tera-joller i bakgrunnen.
God fart på unnavinden.
Den passer like godt til en person som til to.
Leken og lett hyttejolle

Leken og lett hyttejolle

Vi har prøveseilt RS Q´ba på Båter i sjøen. Dette er jolla for deg som vil ha en enkel og morsom båt som tåler mye og er lett å frakte.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: RS Q´ba skyter raskt fart i lite vind.

Sandvika;

RS Q´ba er siste tilskudd på vannet i Norge innen Racing Sailboats (RS)-familien.

I dag prøveseilte vi RS Q´ba-jollen utenfor Sandvika, en jolle som er hakket større enn RS Tera og hakket mindre avansert enn RS Feva.

Enkel klargjøring

Det blåste et par sekundmeter da undertegnende sammen med daglig leder på Tomm Murstad sjøleir, Anniken Murstad (36), prøvde båten i en knapp time.

Båten har storseil og fokk, og vi brukte kun noen få minutter på å få opp seilene og trille båten fra hengeren til vi var ute på sjøen.

Med sine 58 kilo er dette en båt som én person uten problemer kan trille ned til vannkanten og sjøsette alene.

Selv om vi var to i båten skøt den fort fart, til tross for at det i perioder var nesten vindstille. Med sine lave fribord er det godt med plass til to voksne personer, selv om man i tøffere vær må regne med å bli våt. På lensen gikk det også greit å ta opp kjølen for å få mer fart.

– Kul jolle

Anniken, som til daglig jobber med barn og jolleseiling og er godt bevandret i forskjellige typer nygeynnerjoller synes båten er spennende.

– Den akselererer raskere enn jeg vel hadde forventet, men det har vel med den lave vekten å gjøre. I tillegg ser den kul ut og er kul, mener hun, etter å ha seilt båten både sammen med undertegenende og alene.

Vedlikeholdsfri

RS Q´ba er laget i Rotoplast, et materiale som tåler mye juling. Båten er derfor super som nybegynnerbåt eller som hyttebåt for ungdom og voksne som ternger en båt som kan trekkes opp på svaberg og grusstrender uten å bli ødelagt. I tillegg er den så og si vedlikeholdsfri.

Les mer om Q´ba-jolla her og her.

Seilas har allerede omtalt eller prøveseilt flere andre båter i RS-serien, deriblant RS Tera, RS Feva,og  RS Vision .